Ateşkes bozuldu: Rus ayrılıkçılar Ukrayna askerini vurdu!

Hem Kafkaslarda hem de Doğu Avrupa'da ülke ülke ilerleyen Batı etkisi ve NATO ülkelerine yenilerinin eklenmesini kendisine bir tehdit olarak gören Rusya'nın batı sınırları durulacak gibi durmuyor. Bir süre önce ilan edilen ateşkes, Rus yanlısı ayrılıkçılar tarafından ihlal edildi: 1 Ukrayna askeri yaşamını yitirdi.

Rusya'nın batı sınırları uzun zamandır ısınıyor.

Gürcistan ve Polonya'dan sonra Ukrayna'nın da NATO'yla yakınlaşmasının ardından kendini etrafı sarılmış halde bulan Rusya, Kırım'ı ilhak etmişti. Aynı eksende, Belarus'taki batı yanlısı muhalifleri karşı 'uçak indirme' metoduyla tutuklanmasında Rusya'nın parmağı vardı.

Bu gelişmeler olurken Rusya'nın Doğu Avrupa'da ve Karadeniz'de kendine alan açmak için gösterdiği militarist tutum Ukrayna'nın doğusundaki, sanayii, enerji kaynakları ve jeopolitik bakımdan çok stratejik olan Donbas'a sıçramıştı.

DONBAS'TA 13.000'DEN FAZLA KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Donbas bölgesinde sözde bağımsızlığını ilan eden Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Kiev yönetimi arasında 2014'ten bu yana süren çatışmalarda 13 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

Donbas bölgesindeki krizin çözümüne ilişkin Rusya, Ukrayna ve AGİT'ten oluşan Üçlü Temas Grubu, 27 Temmuz 2020'den itibaren kapsamlı ateşkes kararı almıştı.

ATEŞKESİ İHLAL EDEREK BİR ASKERİ ÖLDÜRDÜLER

Ateşkes devam ederken Rus tarafı geçici huzur ortamını tek taraflı olarak bozma girişiminde bulundu. AA'nın haberine göre, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin yaptığı açıklamada saat 17.00 itibariyle Rusya yanlısı ayrılıkçıların 5 kez ateşkes ihlali yaptıklarını ifade etti.

Rusya yanlısı ayrılıkçıların ateşkesi bozarak açtığı ateş sonucu, 1 Ukrayna askeri yaşamını yitirdi.

 

Ateşkes bozuldu: Rus ayrılıkçılar Ukrayna askerini vurdu! ile ilgili etiketler Ukrayna asker donbas ateşkes rus ayrılıkçılar ihlal
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.