Ateizmi savunan Cumhuriyet gazetesi yazarı şimdi de ezanı eleştirdi

Geçmiş yıllarda yazdığı köşe yazısında Ateizmi savunan Cumhuriyet gazetesi yazarı Özdemir İnce, şimdi de katıldığı TELE1 yayınında ezanla ilgili skandal ifadeler kullandı. Ezanın Arapça olmasını 'emperyalizm' olarak nitelendiren İnce, 'Ha Arapça olmuş ha Türkçe' ifadelerini kullandı.

CHP'ye yakınlığıyla bilinen Cumhuriyet gazetesi yazarı Özdemir İnce, Tele1 canlı yayınına katıldı.

Cumhuriyet yazarı İnce yayında, ezanı Arapça okumanın Arap milliyetçiliği olduğunu; Demokrat Parti’nin de tekrar Arapçaya çevirmesinin hata olduğunu öne sürdü.

'EZAN TÜRKÇE OKUTULMALI'

1950 seçimlerini yapmanın hata olduğunu ve tek parti rejimiyle Türkiye'nin yönetilmesi gerektiğini savunan İnce, ezanın da Türkçe olması gerektiğini vurgulayarak, "Arapça ezan; Arap ve kültürel emperyalizmdir. Ne zararı var 'Tanrı uludur Tanrıdan başka yoktur tapacak'ın? Ha Arapça olmuş ha Türkçe. Ondan sonra Said Nursi Kürdü çıktı.” ifadelerini kullandı.

 ATEİZMİ BÖYLE SAVUNMUŞTU

Cumhuriyet gazetesi yazarı Özdemir İnce, geçtiğimiz yıllarda yazdığı köşe yazısında ateizmi övmüştü. 'Diyanet, ateist gençlerle bir araya gelse ağzının payını alır' diyen İnce'nin şimdi de ezanı eleştirmesi sosyal medyada büyük tepki çekti. 

Ateizmi savunan Cumhuriyet gazetesi yazarı şimdi de ezanı eleştirdi

 

Ateizmi savunan Cumhuriyet gazetesi yazarı şimdi de ezanı eleştirdi ile ilgili etiketler ezan Arapça özdemir ince Cumhuriyet
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.