Atatürk'ü de manipülasyonlarına alet ettiler!

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Harbiye'ye girişinin 121. yıl dönümü töreninde bazı isimlerin ayağa kalmadığı iddia edilerek özellikle sosyal medyada eleştiriler yöneltilmişti. Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Erhan Afyoncu, söz konusu eleştirilerin gerçeği yansıtmadığını, 2008'den beri yoklama sırasında ayağa kalma konusun öğretmenleri kapsamadığını duyurdu.

Atatürk'ün Harbiye'ye gelişinin 121. yıl dönümü töreni tartışmalara neden oldu. Özellikle sosyal medyada bazı kişilerin yoklama sırasında Atatürk'ün numarası okunduğunda ayağa kalkmadığı iddiaları gündeme sokuldu. Bir çok hesaptan bu konuyla ilgili eleştirel paylaşımlar yapıldı.

Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Erhan Afyoncu'nun kendisini arayarak bilgi verdiğini duyurdu.

Afyoncu'nun 2008'den beri uygulanan prosedür ile ilgil bilgi verdiğini belirten Yavuz ''"MSÜ Rektörü Sn. Erhan Afyoncu hassasiyet gösterip aradı. Yoklamanın öğretmenleri içermediğini, 2008’den beri böyle uygulandığını, bilinçli bir tercih olmadığını ifade etti. Daha eskiyi de araştıracak. İçtenliğine teşekkür ederim. Gayretin bilinçli olmamasına sevindim." ifadelerini kullandı.

ESKİ FOTOĞRAFLARI PAYLAŞTI

Yavuz daha sonra "Uygulamanın eski olduğu anlaşılıyor. Yanlış ithamlarda bulunmayalım. En azından bugünle bağlantılı olmadığını öğreniyoruz. Başka yılın fotoğrafları da var" diyerek eski törenlere ilişkin şu fotoğrafları yayımladı:

Atatürk'ü de manipülasyonlarına alet ettiler!

Atatürk'ü de manipülasyonlarına alet ettiler! - Resim : 2

Atatürk'ü de manipülasyonlarına alet ettiler! ile ilgili etiketler Harbiye Erhan Afyoncu tören
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.