Atatürk Havalimanı'nda kaç pist açık kalacak? İmara açılacak mı? Bakan Kurum açıkladı!

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde pazar günü vatandaşların da katılımıyla başlayacak fidan dikimi töreni öncesi Baka Kurum incelemelerde bulundu. Açılış tarihini duyuran Bakan Kurum Atatürk Havalimanı'nda kaç pist açık kalacak? İmara açılacak mı? sorularına da yanıt verdi.

Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un fethinin 569. yıl dönümünde Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde kutlamaların yapılacağını duyurmuştu.

Yerinde incelemelerde bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum gazetecilere de proje ile ilgili detayları anlattı.

BİR PİST AÇIK TUTULACAK

Kurum Atatürk Havalimanı'nın bir pistin açık tutulacağını da açıkladı. İstanbul'un fethinin 569. yıl dönümü olan 29 Mayıs Pazar günü, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde fidan dikim töreni gerçekleştirilecek.

 

İLK FİDAN PAZAR GÜNÜ TÖRENLE DİKİLECEK

Cumhurbakanı Erdoğan'ın ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin de katılacağı törende Fetih tarihini temsilen 145 bin 300 ağaç dikilecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi alanında çalışmaları yerinde inceledi.

 

5 MİLYON METRE KARELİK BÖLÜM MİLLET BAHÇESİ OLACAK

Proje kapsamında 8 buçuk milyon metre karelik alanın 5 milyonluk bölümüne Millet Bahçesi yapılacak.

 

2023'ÜN İLK YARISINDA AÇILACAK

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin 2023'ün ilk yarısında hizmete sunulması bekleniyor.

Atatürk Havalimanı'nda kaç pist açık kalacak? İmara açılacak mı? Bakan Kurum açıkladı! ile ilgili etiketler Atatürk Havalimanı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.