Atatürk dizisinin konusu ne, oyuncuları kimler? Atatürk dizisi hangi kanalda, saat kaçta yayınlanacak?

Atatürk dizisi ilk olarak Disney Plus'ta Türkiye'nin 100. yıl şerefine yayınlanması planlanırken ABD'deki ermenilerin soykırım iddialarını tekrar gündeme getirip kendine bir mağduriyet yaratmasının ardından iptal edilmesi gerektiği karar verildi. Hatta sadece Atatürk dizisiyle kalmayan Disney'in geri çekilmesi bir çok yapımın iptal edilmesine kadar gitti. Peki, Atatürk dizisinin konusu ne, hangi kanalda, saat kaçta yayınlanacak? Atatürk dizisinin oyuncuları kimler? İşte detaylar haberimizde...

Atatürk dizisinin konusu ne, oyuncuları kimler? ABD'deki ermeni lobilerinin kendilerine yine mağduriyet yaratacağı bir konu bulmasının ardından merakla beklenen Atatürk dizisi Disney+ tarafından iptal edildi. Peki, Atatürk dizisinin konusu ne, oyuncuları kimler? Atatürk dizisi hangi kanalda, saat kaçta yayınlanacak? İşte Atatürk dizisi hakkında merak edilen ayrıntılar...

Atatürk dizisinin konusu ne, oyuncuları kimler? Atatürk dizisi hangi kanalda, saat kaçta yayınlanacak?

Aras Bulut İynemli’nin başrol oyuncusu olduğu Atatürk dizisinin iptal edilmesinin ardından detaylar belli oldu. İlk olarak Disney Plus’ta yayınlanacak dizinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda fragmanının yayınlanmasıyla büyük heyecan yaşandı. Dizisinin oyuncu kadrosunda Songül Öden, Mehmet Günsür, Sarp Akkaya gibi önemli isimler bulunuyor. Ayrıca Atatürk dizisinde dünyaca ünlü yıldız Emma Watson’un rol alacağı iddiaları ise kafaları karıştırdı. Peki Atatürk dizisi ne zaman? İşte Atatürk dizisi oyuncu kadrosu…

ATATÜRK DİZİSİNİN KONUSU NE?

ATATÜRK dizisi, Mehmet Ada Öztekin tarafından oluşturulan ve Türkiye'nin 100. yılında Disney+ platformunda yayınlanması planan ancak iptal edilip televizyonda ilk gösterimini yapan tarihî türdeki Türk mini internet dizisidir. Dizi, Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlik hayatından bir kesiti anlatmayı hedefliyor. Dizinin ilk sezonu, 6 bölümden oluşacak.

ATATÜRK DİZİSİNİN OYUNCU KADROSU

Oyuncu kadrosu oldukça dikkat çekici. Atatürk'ü canlandıracak olan Aras Bulut İynemli'nin yanı sıra Songül Öden, Mehmet Günsür, Sarp Akkaya, Berk Cankat, Esra Bilgiç, Sahra Şaş ve Bertan Asllani gibi önemli isimler de dizide yer alacak.

Atatürk dizisinin konusu, Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlik hayatından bir kesiti anlatmayı amaçlıyor ve Türkiye'nin kurucusu olan bu önemli liderin hayatına ışık tutacak.

Ayrıca, dizide dünyaca ünlü yıldız Emma Watson'un da rol alacağı iddiaları bulunuyor, ancak henüz resmi bir doğrulama yapılmamıştır.

Dizide; Songül Öden'in Zübeyde Hanım, Mehmet Günsür'ün Ali Rıza Efendi, Sarp Akkaya'nın Enver Paşa, Berk Cankat'ın Ali Fuat Cebesoy, Esra Bilgiç'in Madam Corinne, Sahra Şaş'ın Makbule Atadan, Bertan Asllani'nin Ali Fethi Okyar karakterlerini canlandıracağı belirtiliyor.

Hamdi Alkan, Darko Perić, Predrag Bjelac ve Emre Mete Sönmez gibi oyuncular da dizide önemli roller üstlenecekler.

ATATÜRK DİZİSİ HANGİ KANALDA, SAAT KAÇTA YAYINLANCAK? ATATÜRK DİZİSİ YAYIN TARİHİ!

Dizinin ilk fragmanı 28 Ekim 2022 tarihinde yayınlanmış ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda büyük heyecan yaratmıştI. Disney'in ilk resmi açıklamasına göre, dizinin tam çıkış tarihi Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı olan 2023 yılı olacaktı ve sadece Disney+ platformunda yayınlanacaktı. Ancak son gelişmelerin ardından Atatürk dizisinin 29 Ağustos günü yayılanacağı belirtildi.

Disney Plus’ta yayınlanması planlanan dizi içerik strarejisi gereği gereği 85 milyonun izlemesi için kanal değiştirdi ve mülkiyet haklarının sahibi olan platformun şirketi FOX’a alındı. Atatürk dizisi 29 Ekim’de “Tüm Türkiye’ye armağan” sloganıyla FOX’ta ücretsiz yayınlanacak.

Dizi, Türk tarihine ve Atatürk'ün hayatına ilgi duyan izleyiciler için heyecanla beklenen bir yapım olarak karşımıza çıkacak.

Filmin daha sonra yapımcısı Saner Ayar tarafından hazırlanacak özel montajlı yenilenmiş hali iki bölüm halinde sinemalarda ayrı olarak seyirciyle buluşacak. Film böylece tüm dünya sinemalarında gösterilecek.

Atatürk dizisinin konusu ne, oyuncuları kimler? Atatürk dizisi hangi kanalda, saat kaçta yayınlanacak? ile ilgili etiketler Mustafa Kemal Atatürk Atatürk Disney Plus dizi
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.