Ataşehir'deki korkutan yangın kontrol altına alındı!

İstanbul Ataşehir Barbaros Mahallesi Kent Sokak'ta bir binada henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İtfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi. 3 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alınan yangın, dron ile havadan görüntülendi.

Yangın saat 11.45 sıralarında, Barbaros Mahallesi Kent Sokak'ta bulunan iki katlı bir spor salonunda çıktı. İddiaya göre; yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek çevrede bulunan 4 binaya sıçradı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

3 SAATTE SÖNDÜRÜLDÜ

Ataşehir, Kadıköy, Üsküdar, Kartal, Pendik, Şişli, Beşiktaş, Ümraniye'den olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, yerden ve merdiven araçları yardımıyla yangına müdahale etti. Yangında, yükselen dumanlar gökyüzünü kapladı. Ekipler çevredeki ev ve iş yerlerine sıçramasını engellemek için yoğun çaba sarf etti. Yangında zaman zaman patlamalar da yaşandı. Yaklaşık 3 saatlik müdahalenin ardından yangın kontrol altına alındı. Yangının başladığı spor salonu tamamen yanarken alevlerin sıçradığı 4 bina da kullanılmaz hale geldi.

Ataşehir'deki korkutan yangın kontrol altına alındı!

ÖLEN YA DA YARALANAN YOK

İlk belirlemelere göre yangında ölen veya yaralanan kimse olmadığı belirtildi. Yangın sebebiyle bölgeye resmi polis ekiplerinin yanı sıra Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri de sevk edildi. Çevik Kuvvet ekipleri olay yerinde ve çevre sokaklarda güvenlik önlemi aldı. 

"KEDİM İÇİN ÇOK KORKTUM"

Çevredeki binalarda yaşayanların yangın nedeniyle tedbir amaçlı evlerinden çıkarak açık alanlarda beklediği görüldü. Evcil hayvanlarını alarak dışarı çıkan Zeynep Ersin "Bizim binalara sıçrar diye evden çıktık. 5-6 binanın yandığını söylüyorlar. Ben özellikle kedim için korktum. Hemen yangın yerinden uzaklaştım" diye konuştu.

Başka bir görgü tanığı Osman Güngörmüş "Spor salonundan diğer binalara sıçradı.Bildiğimiz kadarıyla can kaybı ya da yaralı yok.Tahliye edilmiş binadakiler, hasar meydana geldi binalarda" dedi.

Yangın dron ile havadan görüntülenirken ekiplerin söndürme çalışmaları devam ediyor.

Ataşehir'deki korkutan yangın kontrol altına alındı! ile ilgili etiketler Ataşehir yangın
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.