Ataol Behramoğlu'ndan '65 yaş yasağına' dava

Türk edebiyatının usta şairlerinden Ataol Behramoğlu, koronavirüs salgını nedeniyle 65 yaş ve üzerine uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının insan haklarının eşitlik ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle durdurulması adına dava açtı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Behramoğlu, 65 yaş üstü için uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının anayasanın ve temel insan haklarının eşitlik ilkesine aykırı olduğunu belirterek uygulamanın durdurulması talebiyle dava açtı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Behramoğlu, kısıtlamanın bilimsel bir gerekçesi olmadığını vurgulayarak, “Başka hiçbir ülkede böyle bir uygulama yoktur. Bir grup insanın bu keyfi uygulamayla yaşam haklarını sınırlamak haksızlıktır. Üstü örtülü olarak da olsa, ‘zaten şunun şurasında ne kadar ömrünüz var, dışarıda ne yapacaksınız, oturun oturduğunuz yerde’ demektir. Evde oturma döneminde bu yaş gruplarından insanlar arasında Kovid’den ölümlerde eksilme olmadığı gibi normal ölümlerinde artış olduğundan kuşku duymuyorum” dedi.

''TOPLUM DIŞINA ATILMIŞ GÖRÜNÜMLERİ BENİ ÜZÜYOR''

Usta şair, “Bu yaş gruplarından insanları, lütfedilip izin verilen saatlerde topluca gördüğümde, yalıtılmış, toplum dışına atılmış görünümleri beni üzüyor” ifadelerini kullandı.

 

Ataol Behramoğlu'ndan '65 yaş yasağına' dava ile ilgili etiketler Korona sokağa çıkma kısıtlaması 65 yaş ataol behramoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.