ATA İttifakı dağıldı mı? Ata İttifakı neden dağıldı?

ATA İttifakı'nın partilerinden Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz'ün açıklamaları sosyal medyanın gündeminde. Bu çerçevede kullanıcılar, "ATA İttifakı dağıldı mı?" veya "Ata İttifakı neden dağıldı?" gibi soruları araştırıyor. Peki ATA İttifakı dağıldı mı? Ata İttifakı neden dağıldı? İşte ATA İttifakı hakkında merak edilen o sorular...

ATA İttifakı'nın dağıldığına dair haberler sosyal medyada dikkat çekti. Bu çerçevede kullanıcılar, "ATA İttifakı dağıldı mı?" veya "Ata İttifakı neden dağıldı?" gibi soruları araştırıyor. Peki ATA İttifakı dağıldı mı? Ata İttifakı neden dağıldı? İşte ATA İttifakı'nın dağılması hakkında merak edilen o sorular...

ATA İttifakı dağıldı mı? Ata İttifakı neden dağıldı?

ATA İTTİFAKI DAĞILDI MI?

Türkiye'de 64 milyon seçmen 14 Mayıs günü Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçimi için sandığa gitti. YSK'nın Cumhurbaşkanlığı seçiminde kesin olan sonuçlara göre, Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan % %49,52, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu %44,88 ve ATA İttifakı'nın adayı Sinan Oğan ise %5,17 oy aldı. Cumhurbaşkanı adayları %50 barajını aşamadığından dolayı seçim 2. tura gitti. Sonuçlara göre ATA İttifakı'nın kime destek vereceği ise merak konusu oldu. ATA İttifak'ı içinde ve dışında görüşmeler gerçekleştiren Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan ve partiler aralarında hala net ve resmi bir karar veremediler. 

Son olarak ATA İttifakı bileşenlerinden Adalet Partisi'nin Genel Başkanı Vecdet Öz'ün canlı yayında "ATA İttifakı resmen sona ermiştir" demesi akıllara bazı soru işaretlerini beraberinde getirdi. Peki ATA İttifakı dağıldı mı?

ATA İttifakı dağıldı mı? Ata İttifakı neden dağıldı? - Resim : 2

Halk TV'de konuşan Adalet Partisi Genel Başkanı Öz, "ATA İttifakı resmen sona ermiştir. Her parti istediği kararı verir. Nezaketen birbirimize sorduk. Ümit Hoca'nın alacağı karara saygı duyarım. Sinan Oğan bey de bir oy almıştır, dilediği şekilde hareket edebilir" diyerek sözlerine şu şekilde devam etti:

Seçime girdik. Seçim neticelendi. Milli irade bize yüzde 5 oy verdi. Seçim devam ediyor. Bir karar vermek zorundaydık. Milli iradeye baskı olmaz. Deriz ki; biz böyle düşünüyoruz. Şu anda ATA İttfakı'nın kurulmasının sebebi; muhalefet. İlk önceliğimiz iktidarın gitmesidir. Dolayısıyla; şu anda bizim tercihimiz Kemal Kılıçdaroğlu'nun şahsına destek vermek oldu. Bu destek kararını kendisine ilettik. Bu demokratik bir hakkımızdır. Dolayısıyla seçmenlerimize biz böyle karar verdik diyoruz.

Adalet Partisi'nin açıklamaları bu yönde olsa da, diğer partilerden de aynı yönde bir açıklama kararı gelmedi. Resmi olarak Adalet Partisi'nin ayrıldığı da henüz tam bir netlik kazanmış değil. 

ATA İttifakı'nın ileri gelen bileşeni Zafer Partisi'nden 'dağılma olayına' dair açıklama geldi. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ açıklamasında ATA İttifakı'nın resmen dağıldığını söyledi.

ATA İttifakı dağıldı mı? Ata İttifakı neden dağıldı? ile ilgili etiketler Sinan Oğan
GÜNÜN VİDEOSU

Erdal Beşikçioğlu'nun Melek Mosso konserindeki dansı dikkat çekti

Ankara Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, gençlik festivali düzenledi. Beşikçioğlu'nun Melek Mosso konserindeki dansı dikkat çekti.