Aşure günü resimli mesajları! 2018 anlamlı Aşure günü mesajları ve sözleri!

Aşure gününü kutlamak isteyenler resimli mesajları araştırmaya başladı. Muharrem ayının 10. günü Aşure günü olarak kutlanıyor. Aşure günün gelmesi ile birlikte yakınlarına mesaj atmak isteyen çeşitli resimli mesajlar araştırıyor. İşte Aşure günü resimli mesajları! Aşure günü sözleri nedir? Detaylar haberimizde...

Aşure günü resimli mesajları! Aşure gününün gelmesi ile birlikte Müslüman alemi yapılacak ibadetleri araştırmaya başladı. Aynı zamanda yakınlarının ve sevdiklerinin aşure gününü kutlamak isteyen vatandaşlar ise resimli mesajları araştırmaya başladı. Aşure günü resimli mesajları! İşte Aşure günü resimli mesajları ve sözleri! Merak edilen detaylar haberimizde...

Aşure günü resimli mesajları! 2018 anlamlı Aşure günü mesajları ve sözleri!

AŞURE GÜNÜ MESAJLARI

Aşure gününde sevgilerimizi de paylaşalım güzel günler ülkemizin olsun.

Aşure gününde yapacağımız tüm ibadetlerinizin kabul olmasını dilerim.

Aşure toplumu birbiriyle kucaklaştıran güzel bir gün. Aşure gününüzü kutlarım.
Aşure Gününüzü kutlar, sevdikleriniz ile mutlu ve hayırlı günler dilerim.

Aşure günü resimli mesajları! 2018 anlamlı Aşure günü mesajları ve sözleri! - Resim : 2

Cenab-ı Allah bu mübarek günün hatırına bizleri birlik ve beraberlikten ayırmasın. Vatanımızı ve bizleri her türlü musibetten korusun. Amin. Hayırlı Günler dilerim.

Aşurede içe katılan fındık fıstık değil, sevgilerimizdir. En tatlı günler sizin olsun.

 Aşure günü resimli mesajları! 2018 anlamlı Aşure günü mesajları ve sözleri! - Resim : 3

Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder. (et-Tergîb ve’l-Terhib 2/116)

Aşure gününün bütün hayır ve bereketlerine nail olabilmemiz duasıyla aşure günümüz mübarek olsun.

Aşure günü resimli mesajları! 2018 anlamlı Aşure günü mesajları ve sözleri! - Resim : 4

Aşure gününde yaptığınız tüm ibadetler kabul olur. İnşallah Rabbim bu mübarek günde affedilmemiş günahımızı bırakmasın.


Yükü sevgi, özü saygı, gücü barış, süsü hoşgörü olan mübarek dinimizin seçtiği her yıl Muharrem ayının 10. günü kutlanan aşure gününüz kutlu olsun.”

- Kalpler imanla, gönüller huzurla dolsun. Saadetler hepimizin olsun. Ne kurulan bağlar bozulsun, nede dostlar unutulsun. Aşure gününüz mübarek olsun.”

- Rabbim sen kalbi kırıkların sığınağı, yolda kalmışların yoldaşı, sen yalnızlığıma arkadaş olan ve tüm gönüllerin dert ortağısın. Beni benden uzağa at, senden uzağa atma. Aşure gününüz mübarek olsun.”

Aşure günü resimli mesajları! 2018 anlamlı Aşure günü mesajları ve sözleri! - Resim : 5

- Her aydan da üç gün oruç tutmak sünnet olduğu için, kişi bu aşure gününü de vesile ederek üç gün oruç tutarsa çok efdaldir. Aşure gününüz hayırlar getirsin…”

- Aşure gününde yaptığınız tüm ibadetler kabul olur inşallah Cenab-ı Allah bu mübarek günde affedilmemiş günahımızı bırakmasın. Aşure Gününüz ve Geceniz Mübarek Olsun.”

 Aşure günü tüm İslam alemine hayırlar getirmesi dileğiyle.

Allah Azze ve celle, pek çok duayı Aşure Günü kabul eder. Dualarınızın ve ibadetlerinizin bu mübarek gün kabul edilmesini niyaz ediyorum. Aşure gününüz mübarek olsun..

Bu mübarek günde yapacağınız tüm ibadetlerin Cenab-ı Allah tarafından kabul olunmasını dilerim. Hayırlı günler.

- Aşure gününde yaptığınız tüm ibadetler kabul olur. İnşallah Rabbim bu mübarek günde affedilmemiş günahımızı bırakmasın.

- Aşure gününün bütün hayır ve bereketlerine nail olabilmemiz duasıyla aşure günümüz mübarek olsun.

- Muharremin Onuncu gününe Aşure Günü denir. Bugüne özel bir saygı gösterilmelidir. Çünkü Arşın hamili bulunan melekler o günün değerini bilirler. Aşure gününüz mübarek olsun.

- Rabbim bu mübarek günde affedilmemiş günahımızı bırakmasın. Aşure Gününüz Hayırlı Olsun…”

Aşure günü resimli mesajları! 2018 anlamlı Aşure günü mesajları ve sözleri! - Resim : 6

- Rabbim bu aşure günüzün hayırlara vesile olmasını ve tuttuğunuz ibadetlerinin hem kabul hem de makbul olmasını dileriz.”

 AŞURE GÜNÜ NE ZAMAN?

İslam inancına göre peygamberlerin hayatına dair birçok önemli hadisenin yaşandığı ve aşure tatlısının yapıldığı muharrem ayının onuncu gününe denk gelen “Aşure Günü” yarın idrak edilecek.

1 Muharrem – 2018: 11 Eylül 201 Salı
10 Muharrem – 2018: 20 Eylül 2018 Perşembe
Hicri yılbaşı – 2018: 11 Eylül 201 Salı
Aşure günü – 2018: 20 Eylül 2018 Perşembe

MUHARREM AYI AYETLERİ VE HADİSLERİ
(Ayların efendisi Muharrem, günlerin efendisi Cuma’dır.) [Deylemi] (Ramazandan sonra en faziletli oruç, Allahü teâlânın ayı Muharrem ayında tutulan oruçtur. Farzlardan sonra en faziletli namaz, gece namazıdır.) [Müslim, İbni Mace, Ebu Davud, Tirmizi, Nesai]

(Nafile oruç tutacaksan, Muharrem ayında tut! Çünkü o, Allahü teâlânın ayıdır. O ayda bir gün vardır ki, O günde Allahü teâlâ geçmiş kavimlerden birinin tevbesini kabul etti. Yine o gün, tevbe edenlerin günahlarını da affeder.) [Tirmizi]

Nafile ibadetlerin sevabına kavuşabilmek için, Ehl-i sünnet itikadında olmak, haramlardan kaçıp günahlara tevbe etmek, farzları kusursuz yapmaya çalışmak, o ameli ibadet olarak yapmaya niyet etmek şarttır.

Fecr Suresinin ilk beş ayetinde Rabbimiz şöyle buyuruyor;

1-Yemîn olsun fecr’e (şafak vaktine)!

2-Ve on geceye!(*)

3-Hem çifte ve teke!

4-Ve geçip giderken, geceye!

5-Bunda bir akıl sâhibi için (ibret alınacak) bir yemin (bu yemine lâyık hakikatler) vardır, değil mi?

6-Görmedin mi Rabbin, Âd (kavmin)e nasıl (azâb) etti?

(*) Bu “on gece”nin Zilhıcce veya Muharrem aylarına âid olduğu veya Ramazan’ın son on gecesi olduğu rivâyet edilmiştir. (Nesefî, c. 4, 518)

2. ayetin yukarıdaki (*) tefsirinden de anlaşılcağı gibi bu konuda kesin bir bilgi yoktur. Ancak, Rabbimizin o on geceye yemin etmesi, bahsi geçen on günün mukaddes ve mübarek günler olduğunu gösteriyor.

Aşure günü ile ilgili ayet yoktur çünkü Aşure, Kamerî ayların ilki olan Muharrem`in onuncu gününe verilen bir isimdir.

Âşûre günü adını alan bu günde oruç tutulur. Âşûre orucu denen bu oruç, İslâm`dan önce Araplar`ca bilinirdi.

Bugün bütün sünnî müslümanlarda Muharrem`in 10`u oruç günü kabul edilirken, bazı tarihi sebeplerden dolayı da mukaddes sayılır. Özellikle Hz. Nûh`un gemisinin bugünde tufandan kurtulup Cudi dağının tepesine oturduğunu anlatan söylentiler önemlidir.

Aşure günü resimli mesajları! 2018 anlamlı Aşure günü mesajları ve sözleri! ile ilgili etiketler aşure günü resimli mesajları sözleri
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.