Astronotlar uzay yürüyüşüne çıktı: Bozulan anteni tamir ettiler

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’ne (NASA) bağlı 2 astronot uzay yürüyüşüne çıkarak, Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) dışındaki arızalı anteni değiştirdi. Rusya'nın uydu silahı denemesinin enkazının yarattığı tehlike yüzünden alarma geçen ISS'de, bahse konu uzay yürüyüşü ertelenmek zorunda kalmıştı.

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’ne (NASA) bağlı astronotlar Thomas Marshburn ve Kayla Barron uzay yürüyüşüne çıktı.

Astronotlar, uzay yürüyüşü sırasında Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) dışındaki arızalı olan iletişim antenini yenisiyle değiştirirken, yürüyüş 6 saat 32 dakika sürdü.

RUSYA YÜZÜNDEN ERTELENMİŞTİ

Rusya'nın kendi uydusunu bir silah denemesi sırasında vurmasının ardından oluşan uzay enkazı, ISS'i ve içindeki astronotları tehlikeye atmış; uzay yürüyüşünün ertelenmesine sebep olmuştu. 

BU YIL 13 UZAY YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİ

Söz konusu uzay yürüyüşü, Marshburn’in 5’inci, Barron’un ise ilk uzay yürüyüşü olurken, bu yıl Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki 13. uzay yürüyüşü olarak kayıtlara geçti.
(ABA-DK-Y)

Astronotlar uzay yürüyüşüne çıktı: Bozulan anteni tamir ettiler ile ilgili etiketler NASA uzay iss yürüyüşü anten

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.