AstraZeneca aşısının kullanımı durduruldu

Ölümlere sebep olduğu ileri sürülen Oxford-AstraZeneca aşısının kullanımı Hollanda'da da durduruldu. Daha önce 7 Avrupa ülkesi tarafından kullanımı durdurulan aşı ile ilgili Hollanda İlaç Dairesi tedbir amaçlı ve araştırmaları genişletmek için kullanıma ara verilmesini istedi. Sağlık Bakanlığı ise bu istek üzerine aşının uygulamasını 28 Mart'a kadar durdurdu.

Sağlık Bakanlığından alınan karara ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Hollanda İlaç Dairesi'nin (CBG), yeni bilgilere dayanarak, tedbir amaçlı ve daha fazla araştırılmak üzere AstraZeneca aşısının kullanımının geçici olarak durdurulmasını tavsiye ettiğini duyurdu.

Açıklamada, Sağlık Bakanı Hugo de Jonge'nin bu tavsiyeye uyacağı ve Kovid-19 aşısının kullanımının geçici olarak 28 Mart'a kadar durdurulacağı belirtildi.

AstraZeneca aşısı ile yapılacak aşılama randevularının ise iptal edileceği ifade edildi.

Bu hafta sonu yeni bilgiler edinildiği, Danimarka ve Norveç'ten olası yan etkilere ilişkin altı yeni rapor alındığı bilgiside açıklamada paylaşıldı.

Daha önce İrlanda, Norveç, Danimarka, İzlanda, Romanya, İtalya ve Bulgaristan AstraZeneca aşısının kullanımını geçici olarak durdurduğunu bildirmişti.

DSÖ: AŞIDAN ÖLEN YOK

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, bazı ülkelerin, Oxford-AstraZeneca aşısının kullanımını askıya aldığının farkında olduklarını, bu aşıya ilişkin incelemelerinin sürdüğünü bildirmişti. 

DSÖ Sözcüsü Margaret Harris de "AstraZeneca, kullanılan diğer aşılar gibi mükemmel bir aşıdır. Kullanılmaması için hiçbir neden yok. Ölümlerle ilgili verileri inceledik. Bugüne kadar aşılamadan kaynaklandığı kanıtlanmış bir ölüm olmadı." diye konuşmuştu. Bu açıklama birçok kesimde tepkiye neden olmuştu. 

AstraZeneca aşısının kullanımı durduruldu ile ilgili etiketler DSÖ Hollanda AstraZeneca oxford aşı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.