Assos ve Troya tünelleri açıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Daha önce 50 dakika süren yolculuk 5 dakikaya indi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale Ayvacık-Küçükkuyu Yolu Assos ve Troya Tünelleri Açılış Töreni'ne canlı bağlantı ile katıldı. 50 dakikalık yolun 5 dakikaya düşeceğini belirten Erdoğan'ın konuşmasındaki, "Hep söylediğimiz gibi Türkiye asla haritada görünen sınırlardan ibaret değildir." sözleri dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale Ayvacık-Küçükkuyu Yolu Assos ve Troya Tünelleri Açılış Töreni'nde konuştu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Açtığımız tüneller sayesinde Kaz Dağları'nın o muhteşem tabiatına en küçük zarar vermedik. 50 dakika süren yolculuğun 5 dakikaya inmesiyle el edilen kazanç yılda 133 milyon liraya tekabül ediyor.

Çanakkale ile birlikte 81 vilayetin tamamını saran yeni bir heyecanı yürütüyoruz.

Vatandaşlarımıza konforu artan, güvenliği yükselen, süresi kısalan bir seyahatle sevdiklerine ulaşabilecekleri eserleri kazandırmayı sürdüreceğiz.

Bu proje yazın tatilcilerin, kışın bölge halkının ulaşımını rahatlatacak.

Cumhuriyetimizin 100. yaşını, Türkiye 100 yılı atılımıyla karşılamaya hazıırlanıyoruz. 2053 vizyonumuzun inşasına başlıyoruz. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye her alanda, Türkiye'yi büyük dönüşüme hazırlıyoruz. Hayat pahalılığının getirdiği sıkıntılar olmakla beraber, kararlığımız daha büyüktür.

Gençlerimizin Türkiye 100 yılı konusundaki, heyecanını söylemek bile istemiyorum.

Bütün projelerimizin açılışına ara vermeden devam ederken yeni bir vizyon inşa ediyoruz. Hep söylediğimiz gibi Türkiye asla haritada görünen sınırlardan ibaret değildir.

Assos ve Troya tünelleri açıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Daha önce 50 dakika süren yolculuk 5 dakikaya indi ile ilgili etiketler Erdoğan Cumhurbaşkanı Ayancık canlı yayın Tünel
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.