Asrın sapığı yeniden gündemde: 24 yıl boyunca öz kızına tecavüz etti! 7 çocuğu oldu...

Avustralya'da öz kızına 24 yıl boyunca tecavüz eden ve bu ensest ilişki sonrası 7 çocuğun dünyaya gelmesine neden olan 'Asrın sapığı' yeniden gündeme geldi. İşte bu sapık adamın yaptıkları...

26 Nisan 2008'de tüm dünyanın kanını donduran korkunç haberler gazete manşetlerinde yer aldı. 

KIZI VE ÜÇ ÇOCUĞU BODRUMDAN ÇIKARILDI

O tarihte 73 yaşında olan Josef Fritzl'ın kendi öz kızını bir bodruma rehin tutup 24 yıl boyunca tecavüz ettiği ve bu ensest ilişki sonucu 7 çocuğun doğdu haberi deyim yerindeyse tüm dünyayı ayağa kaldırdı. Polis baskını sonrasında, baba Josef, kızını ve üç çocuğunu bodrumdan çıkardı.

Fritzl'ın kızı Elisabeth, 24 yıl boyunca yaşadıklarını polise anlattı. Talihsiz kadın ve çocukları acilen hastanede psikolojik tedavi altına alındı. Yaklaşık olarak bir yıl süren dava sonunda 'Asrın Sapığı' olarak anılmaya başlanan Josef Fritzl ömür boyu akıl hastanesinde gözetim altında tutulmakla cezalandırıldı.

Ancak dünyanın en tanınmış suçlusu ömür boyu kalmak üzere girdiği hapishanesinden kurtulmak üzere olabilir. Dünyayı ayağa kaldıran bu yeni gelişmeye göre Josef Fritzl, kendisine erken tahliye yolunu açabilecek bir psikolojik değerlendirme geçirecek ve böylelikle tutulduğu akıl hastanesinden çıkarılarak normal bir cezaevine nakledilebilecek. Bu da Fritzl'ın normalde ömür boyu kalması gereken demir parmaklıkların ardından çıkabilmesi demek.

Şu anda 86 yaşında olan canavar baba normal cezaevine transfer olursa 15 yıllık ceza çektikten sonra erken tahliye için başvuruda bulunup tamamen özgürlüğüne kavuşabilir. İngiliz basınında yer alan haberlere göre hapisten kurtulmak için gün sayan cani adam 2024 yılında özgür kalabilecek. Bunun yolu ise psikolojik değerlendirme testlerinden geçip artık tehlike teşkil etmediğini kanıtlaması.

Avusturya'nın ceza ve infaz yasalarındaki boşluklar yüzünden, Fritzl'ın akıl hastanesinden normal hapishaneye transfer olabileceğine dair karar çıkması büyük yankı yarattı. Savcılık bu ihtimali elemek için çıkan karara itiraz etmiş olsa da yüksek mahkemeden adamın psikolojik değerlendirmeden geçebilmesine yeşil ışık geldi.

Şayet Josef Fritzl bu testlerden geçip 'akıl sağlığı yerindedir' raporu almayı başarırsa normal bir cezaevine geçecek ve 2024'te 15 yıllık cezasını tamamladığı içinerken tahliye başvurusu yapacak.

Psikolojik değerlendirmenin bir ay içinde sonuçlanması bekleniyor. ancak uzmanlara göre asrın sapığı bu değerlendirmeyi geçemeyecek ve özgürlüğüne kavuşamayacak. The Telegraph'da yer alan habere göre Josef Fritzl'ın akıl sağlığı 'zayıf' ve bunama belirtileri gösteriyor. Üstelik canavar baba testi geçip tahliye başvurusu yapsa bile yargıçlar bu başvuruyu reddetme hakkına sahip.

Dünyanın en korkunç suçlularından biri olarak anılan Fritzl'ın, dehşete düşüren eylemlerini yıllarca planladığı ortaya çıkmıştı. Kızına 24 yıl boyunca tecavüz ettiği ve bir zindana çevirdiği bodrum katını inşa etmek için 1970'li yıllarda belediyeden izin alan adamın kızı ortadan kaybolduktan sonra da herkese onun evden kaçıp bir tarikata katıldığını söylemiş ve herkesi bu yalana inandırmıştı.

Asrın sapığı yeniden gündemde: 24 yıl boyunca öz kızına tecavüz etti! 7 çocuğu oldu...

24 yıllık dayanılmaz eziyet burada gerçekleşti

Şu anda 55 yaşında olan Elisabeth, adını değiştirdi ve Avusturya'nın bilinmeyen bir yerinde çocuklarıyla birlikte tanınmadan yaşamaya devam ediyor. Kadının babasıyla Fritzl hapse girdikten sonra hiç görüşmediği biliniyor.

Avusturya'nın en büyük hapishanesi olan Krems-Stein'da kalan Josef Fritzl'ın diğer mahkumlara tarafından nefretle karşılandığı ve hiçbiriyle görüşmeyerek zamanının çoğunu tek kişilik hücresinde geçirdiği biliniyor.

Asrın sapığı yeniden gündemde: 24 yıl boyunca öz kızına tecavüz etti! 7 çocuğu oldu... ile ilgili etiketler asrın sapığı ensest
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.