Aslı Baykal’dan 'AK Parti’ye' katılıyor iddialarına yanıt

CHP’nin eski genel başkanlarından Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal CHP’den istifa ederek “Milli saftayım” ifadelerini kullanmıştı. Bu gelişmelerin üzerine Aslı Baykal’ın AK Parti’ye katılıyor iddiaları ortaya atılmıştı. Baykal bu iddialara ilginç bir yanıt verdi.

CHP’den istifa ettikten sonra gündemden düşmeyen Aslı Baykal 31 Ekim tarihinde yaptığı Twitter paylaşımının ardından muhalefet kanadında eleştiri oklarının hedefi haline gelmişti. CHP’yi milli değerleri hissetmemek, gayri milli odaklarla diyalog kurmak ile suçlayan Baykal, son olarak AK Parti’ye katılacak iddiaları ile gündeme taşındı. Bu iddialara ise yanıt gecikmedi.

“Milli saftayım deyince, AK Parti’ye geçti diyorlar”

Aslı Baykal’ın iddialara cevabı, Koca Mehmet Ragıp Paşa’nın gazelinden geldi.

Baykal Twitter hesabından, “Ben milli saftayım deyince AK Parti’ye geçiyor dediler. Şecaat arz ederken merd-i kıbtî sirkatin söylediler.” paylaşımını yaptı.

Günümüz Türkçesi ile Baykal’ın cevabı

Koca Ragıp Paşa’nın gazelinden olan söz konusu beyit ise günümüz Türkçesi ile şöyle:

"Meyan-ı güft ü gûda bed-meniş îhâm eder kubhun / Mayası bozuk olanlar, söz esnasında farkında olmadan kabahatlarini îma ederler

Şecaat arzederken merd-i kıptî sirkatin söyle / Nitekim Kıptî beyi (çingene beyi) de, kahramanlığını anlatmak için hırsızlıklarını örnek verir.”

Aslı Baykal’dan 'AK Parti’ye' katılıyor iddialarına yanıt ile ilgili etiketler Aslı Baykal CHP
GÜNÜN VİDEOSU

Erdal Beşikçioğlu'nun Melek Mosso konserindeki dansı dikkat çekti

Ankara Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, gençlik festivali düzenledi. Beşikçioğlu'nun Melek Mosso konserindeki dansı dikkat çekti.