Aslı Aydıntaşbaş ABD'de demokrat, Türkiye'de darbeci

Türkiye'de Gezi Parkı kalkışmasını var gücüyle destekleyen gazeteci Aslı Aydıntaşbaş, ABD Kongresinde çıkan olaylara 'darbe girişimi' dedi. Benzer olaylara ülkelere göre tepki veren Aydıntaşbaş'ın mesajı tepkileri topladı.

ABD'de olaylı geçen başkanlık seçimlerinin ardından koltuğunu bırakmak istemeyen Donald Trump, seçmenlerine Kongre binasına yürümeleri çağrısında bulundu ve 6 Ocak'ta ülke tarihinde görülmemiş bir kaosun yaşanmasına neden oldu.

Joe Biden'ın başkanlığının tescillendiği sırada yapılan Kongre baskını sırasında biri polis 5 ABD vatandaşı hayatını kaybetti.

Yıllarca Orta Doğu'da 'demokrasi' bahanesiyle büyük yıkımlara imza atan ABD bu kez şiddeti kendi topraklarında yaşadı.

TÜRKİYE'DE DARBECİ, ABD'DE DEMOKRAT

Türkiye'de Gezi Parkı kalkışmasına destek vererek demokrasiyi hiçe sayan bazı isimler ise durum ABD'de yaşanınca bir anda demokrasi savunucusu oldu. Bu isimlerden biri de gazeteci Aslı Aydıntaşbaş...

Gezi Parkı olaylarının hükümeti devirme girişimi olmadığını söyleyen, Gezi'nin finansörü Osman Kavala'yı 'Türkiye için iyi bir şeyler yapmak isteyen biri' olarak tanımlayan ve FETÖ'cü olduğu mahkeme kararıyla tescillendikten sonra hapis cezasına mahkum edilen ABD Konsolosluğu çalışanı Metin Topuz'u savunan Aslı Aydıntaşbaş, ABD'deki protestocuları 'darbeci' olarak nitelendirdi.

 

"DEMOKRASİNİN OLMAZSA OLMAZI BARIŞÇIL DEVİR-TESLİM TÖRENİ"

Sosyal medya hesabından Joe Biden'ın yemin törenine ilişkin bir paylaşımda bulunan Aydıntaşbaş, 1 hafta önce aynı alanda Trump'ın darbe girişimi olduğunu, sistemin kendisini koruduğunu ve Trump'ı söküp attığını ifade etti.

Aydıntaşbaş, paylaştığı mesajın devamında "Bugün her demokrasinin olmazsa olmazı, barışçıl devir-teslim töreni var. Demokraside kural bu: Kaybeden gider." dedi.

 

JOE BİDEN'I ZİYARET EDEN HEYETTEYDİ

Öte yandan Aslı Aydıntaşbaş'ın, 2016 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı "Türkiye’de muhalefeti destekleyerek iktidarı değiştireceğiz." sözleri ile hedef alan Joe Biden'ı ziyaret eden heyetin arasında olduğu ortaya çıkmıştı.

Toplantıda Aslı Aydıntaşbaş'ın yanı sıra, Osman Kavala, Kadri Gürsel, Ceyda Karan, Prof. Dr. Yaman Akdeniz gibi isimler bulunuyordu.

Aslı Aydıntaşbaş ABD'de demokrat, Türkiye'de darbeci

 

Aslı Aydıntaşbaş ABD'de demokrat, Türkiye'de darbeci ile ilgili etiketler Gezi olayları ABD Gezi parkı Twitter Joe Biden aslı aydıntaşbaş
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.