Aşıya karşı güçlü mutasyon tespit edildi

Son dakika haberlerine göre ABD'nin New York kentinde, yen tip koronavirüsün (Kovid-19) mutasyona uğramış yeni bir varyandı tespit edildi. Uzmanlar hızla yayıldığı belirlenen yeni mutant virüsün mevcut aşıların etkisini azaltabileceğinden korktuklarını açıkladılar.

ABD'de yapılan yeni bir araştırmaya göre, Kovid-19'un B.1.526 adlı yeni varyantı ilk olarak geçen yıl kasım ayında New York'ta toplanan örneklerde görüldü.

Araştırmacılar, virüsün yeni türünün, aşının etkinliğini azaltabilecek bir mutasyon olabileceğinden kaygı duyduklarını ifade ettiler.

Zaten salgının merkez üssü durumundaki ABD'de ortaya çıkan bu yeni mutant virüsün mart sonuna kadar ülke genelindeki en yaygın virüs türü olacağı tahmin ediliyor.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) verilerine göre ülkede 66 milyondan fazla kişiye Kovid-19 aşısı uygulandı.

CAN KAYBI SON 24 SAATTE 3 BİN 247 ARTTI

ABD'de Johns Hopkins Üniversitesi'nin verilerine göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise son 24 saatte 3 bin 247 artarak, 505 bin 945'e ulaşmış durumda.

Yarım milyondan fazla kişinin öldüğü, ABD'de virüs tespit edilen kişi sayısı ise son 24 saatte 74 bin 803 artışla 28 milyon 336 bin 782'ye çıktı.

EN FAZLA VAKA VE ÖLÜM CALİFORNİA'DA

Johns Hopkins'e göre, California 3 milyon 549 bini aşkın vakayla ülkede ilk sırada bulunuyor. California'yı 2 milyon 624 binden fazla vaka ile Teksas ve onu da 1 milyon 885 binden fazla vakayla Florida takip ediyor.

California son zamanlardaki korona ölümleri sonucunda bu kategoride de ilk sıraya yükselmiş durumda. 50 bini aşkın kişinin öldüğünü California'yı, yeni mutasyonunun ortaya çıktığı New York eyaleti 47 binden fazla ölümle izliyor. 

Teksas ise 42 binin üzerinde ölümle 3. sırada. 

Bu arada, CDC'nin güncellenen verilerine göre, ABD'de 45 milyon 237 binden fazla kişiye ilk doz, 20 milyon 607 bini aşkın kişiye de ikinci doz olmak üzere toplamda 66 milyon dozdan fazla Kovid-19 aşısı yapıldı.

Aşıya karşı güçlü mutasyon tespit edildi ile ilgili etiketler ABD New York mutasyon aşı california Teksas mutant virüs kovid-19
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.