Aşırı Sağcı Rasmus Paludan bu kez Danimarka’da Kur’an-ı Kerim yaktı

Aşırı sağcı Danimarka-İsveç vatandaşı Rasmus Paludan'ın 14 Nisan’da İsveç’in Linköping kentindeki bir meydanda Kur’an-ı Kerim’i yakması sonrası ülkedeki birçok kentte protesto gösterileri yaşanmıştı. Paludan, İsveç’in ardından bu kez de Danimarka’da onlarca polisin koruması altında Kur’an-ı Kerim yaktı. Polislerin Paludan'ın provokasyonuna izin vermesi tepki çekti.

İslam dünyasının büyük tepki gösterdiği Stram Kurs (Sıkı Yön Partisi) lideri aşırı sağcı Danimarka-İsveç vatandaşı Rasmus Paludan, İsveç’in ardından şimdi de Danimarka’da onlarca polisin koruması altında Kur’an-ı Kerim yaktı.

Danimarka’nın Tarnby kentinde bulunan ve Müslümanların yaşadığı Sneserevej Mahallesi'nde Kur’an-ı Kerim yakan Paludan’ı, onlarca resmi kıyafetli polisin yanı sıra Danimarka İstihbarat Teşkilatı’na (PET) bağlı sivil giyimli personelde yakın korumalığını yaptı. Paludan, bu çirkin saldırıyı İsveç polisinin kendisini koruyamadığını ve Danimarka polisinin kendisini gerektiği gibi koruyabildiğini göstermek için yaptığını açıkladı.

PALUDAN, İSVEÇ’İ BİRBİRİNE KATMIŞTI

Paludan’ın 14 Nisan’da İsveç’in Linköping kentindeki bir meydanda Kur’an-ı Kerim’i yakması sonrası ülkedeki birçok kentte şiddet olayları patlak vermiş, çıkan olaylarda 26’sı polis toplam 40 kişi yaralanmış, 40’dan fazla kişi de gözaltına alınmıştı. Çıkan olaylarda ayrıca 20’si polis aracı olmak üzere çok sayıda araç ateşe verilmişti.

Öte yandan Danimarka'da ırkçılık da dahil birçok suçtan 2020'de bir ay hapis cezasına çarptırılan Paludan, Fransa ve Belçika'nın yanı sıra diğer Avrupa ülkelerinde de benzer Kur’an-ı Kerim yakma eylemleri planladığı biliniyor.

 

 

Aşırı Sağcı Rasmus Paludan bu kez Danimarka’da Kur’an-ı Kerim yaktı ile ilgili etiketler Kuran-ı Kerim Danimarka Rasmus Paludan kuranı kerim yaktı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.