Aşı karşıtlarından sonra şimdi de HES kodu karşıtları çıktı

Türkiye'de son yıllarda hızla artan aşı karşıtlarından sonra şimdi de koronavirüsle mücadele kapsamında kullanılan HES kodlarına karşı olan bir kitle ortaya çıktı. HES kodu karşıtları söz konusu uygulamanın sağlıkla alakası olmadığını savunarak bunun bir "takip sistemi olduğunu" iddia ediyorlar.

 

Koronavirüsle mücadele bir yıldır aralıksız sürüyor. Türkiye'de 2 milyonun üzerinde vaka çıkarken 29 bin 552 kişi ise hayatını kaybetti. Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı son rakamlara göre son 24 saatte 15 bin 503 yeni vaka tespit edilirken 63 kişi ise hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanlığı koronavirüsle mücadelede birçok farklı yöntem kullanıyor. Bunlardan biri de salgındaki riskli bölgelerin tespiti ve hasta takibinin yapılması için kullanılan HES kodları... Ancak bazı vatandaşlar HES kodlarının amacının farklı olduğu iddiasıyla sosyal medyada bir kampanya başlattı. Son dönemde hızla artan aşı karşıtları sonrası ortaya çıkan HES kodu karşıtları amacın sağlık olmadığını savunuyorlar.

HES kodu karşıtlarının sosyal medyada yaptığı bazı ilginç paylaşımlar şöyle:

Aşı karşıtlarından sonra şimdi de HES kodu karşıtları çıktı

Aşı karşıtlarından sonra şimdi de HES kodu karşıtları çıktı - Resim : 2

Aşı karşıtlarından sonra şimdi de HES kodu karşıtları çıktı - Resim : 3

Aşı karşıtlarından sonra şimdi de HES kodu karşıtları çıktı - Resim : 4

Aşı karşıtlarından sonra şimdi de HES kodu karşıtları çıktı - Resim : 5

Aşı karşıtlarından sonra şimdi de HES kodu karşıtları çıktı - Resim : 6

Aşı karşıtlarından sonra şimdi de HES kodu karşıtları çıktı - Resim : 7

Aşı karşıtlarından sonra şimdi de HES kodu karşıtları çıktı ile ilgili etiketler Türkiye Twitter Sosyal Medya HES kodu karşıtlar
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.