Aşı gönüllüsünde HIV antikoru gelişti

Avustralya'da geliştirilen koronavirüs aşısının insan denemelerine başlanmıştı. Ancak, aşı gönüllülerinden bazılarında HIV antikorunun geliştiğinin görülmesi üzerine çalışma tamamen durduruldu. Aşının HIV antikoruna nasıl sebep olduğu bilinmezken, deneklerde HIV virüsüne rastlanmadığı bildirildi.

Avustralya’da CSL firması ve Queensland Üniversitesi (UQ) tarafından geliştirilen koronavirüs aşısının deneylerinde, bazı deneklerde HIV antikoru belirlendi. Bunun üzerine Avustralya hükümeti, daha önce 51 milyon doz alacağını açıkladığı aşıdan vazgeçtiğini duyurdu. Ancak yapılan testte deneklerde HIV virüsüne ise rastlanmadı.

Koronavirüs aşı adayının hatalı sonuç göstermesi sebebiyle, CSL firması ve Queensland Üniversitesi aşıdaki kusurun giderilmesinin 1 yıl süreceğini bu sebeple deneylerin durdurulacağını duyurdu. 

Avustralya Sağlık Bakanlığı sekreteri Brendan Murphy, "Büyük olasılıkla işe yarayacaktı. Ancak güven ile ilgili herhangi bir sorun yaşamak istemediğimizi biliyorduk ve bu yanlış pozitif test bazı kafa karışıklığına ve güven eksikliğine neden olmuş olabilir" açıklamasında bulundu

AVUSTRALYA PFİZER/BİONTECH AŞISI İÇİN ACELE ETMEYECEK

Yerli üretim aşıda şok yaşayan Avustralya hükümeti yoğurdu üfleyerek yiyor.

Başbakan Scott Morrison, Pfizer/BioNTech'in yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının onayı için acele etmeyeceklerini açıkladı.

Morrison, ülkesinin bu konudaki duruşunun, Pfizer/BioNTech'in aşısının yaygın kullanımına acil onay veren İngiltere ve aşıyı bugün yarın onaylaması beklenen ABD'den farklı olduğunu belirterek Avustralyalıların önce aşıya tam anlamıyla güven duymasını arzu ettiklerini söyledi.

Avustralya'da Ocak 2021 sonuna kadar en az bir aşıya onay verilmesi, ilk dozların martta sağlık çalışanları ve yaşlılar dahil öncelikli gruplara yapılması hedefleniyor.

İngilitere'de Pfizer/BioNTech aşısının 90 yaşındaki bir kadına yapılmasıyla yaygın kullanımına geçmişti.

Ülkede ilaç düzenleme kurumu, aşının önemli alerjik reaksiyon geçmişi olanlara yapılmaması tavsiyesi yapmıştı.

Kanada Pfizer/BioNTech aşısının kullanımına onay veren ikinci ülke olmuştu.

Aşı gönüllüsünde HIV antikoru gelişti ile ilgili etiketler Avustralya HIV aşı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da kızına şiddet uygulayan anneye vatandaşlardan tepki! Annenin cevabı pes dedirtti...

Küçükçekmece'de yolun ortasında kızına şiddet uygulayan anneye çevredekiler tepki gösterdi. Çevredekilere "Alın sizin olsun" diyen anne arkasını dönüp uzaklaştı. O anlar saniye saniye kameralara kaydedildi.