Asgari ücret toplantısı ne zaman yapılacak? Bakanlık'tan sıcak açıklama: Çalışmalar devam ediyor!

Milyonlarca vatandaş asgari ücret zammını merakla beklerken dördüncü toplantının ne zaman yapılacağı hala belirsizliğini koruyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder toplantı ile ilgili açıklama yaptı. Önder, çalışmaların hala devam ettiğini toplantının tarihini bakanlık basın müşavirliğinin bildireceğini söyledi. Ayrıca yüzde 14 olan SGK priminin 5 puan indirilmesi talebi üzerinde çalışıldığı da belirtildi.

Asgari ücret 2022 zammının açıklanacağı 4. toplantının bugün de gerçekleşmemesi bekleniyor. 

"BU YIL ERKEN AÇIKLANACAK" DENMİŞTİ

Bugüne kadar üç kez toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, TİSK'in ev sahipliğinde yapılan üçüncü toplantıda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, geçtiğimiz yılların aksine bu yıl asgari ücretin daha erken açıklanacağını belirterek, en son 14 Aralık 2021 tarihinde görüşmelerin sonuçlanmasını beklediklerini açıklamıştı.

Komisyon, dördüncü toplantısını dün yapmadı. İşveren tarafı TİSK ve işçi tarafı Türk-İş'e toplantıya dair herhangi bir bildirim gitmedi. Toplantının bugün de yapılması beklenmiyor.

 

TİSK'E TOPLANTIYLA İLGİLİ ÇAĞRI GELMEDİ

Anka Haber Ajansı'na konuşan TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan henüz kendilerine toplantıyla ilgili bir çağrı gelmediğini ve net bir tarih olmadığını açıkladı. Koç, talepleriyle ilgili çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Kendi hesaplarını da yapıyorlar Hazine tarafında. Hem SGK, hem de vergiyle ilgili taleplerimiz var. Onların çalışmaları devam ediyor" dedi.

"3 BİN 500 LİRANIN ALTI OLMAYACAK"

Koç, işçiyi, TÜİK'in açıkladığı enflasyona ezdirmeyeceklerini yineleyerek, "Enflasyona karşı koruyacağız. Bunun üzerine neler yapabiliriz? Onların çalışmalarını yapıyoruz. SGK işçi desteği, Asgari Geçim İndirimi, vergi diliminin düzeltilmesi. Enflasyona karşı koruyacağız demek zaten 3 bin 500 liranın altı olmayacak demek" diye konuştu. Koç, "Ülke bizim ülkemiz. İşçi, işveren, hükümet hep birlikte ne yapabilirsek onun çalışmalarını yapıyoruz" dedi.

 

“TARİHİ BAKANLIK BASIN MÜŞAVİRLİĞİ BİLDİRECEK”

Bakanlık Çalışma Genel Müdürü Önder ise yaptığı değerlendirmede, toplantının tarihine ilişkin, “Bakanlık basın müşavirliği bildirecek. Halen çalışmamız devam ediyor” dedi.

SGK PRİMİNE İNDİRİM YAPILACAK MI?

İşçi ve işveren tarafının üzerinde uzlaştığı yüzde 5’lik işçi SGK priminde yapılacak indirim için de, “O iki tarafın da önerisiydi zaten. Genel olarak bütün konularda çalışıyoruz” dedi.

Asgari ücret toplantısı ne zaman yapılacak? Bakanlık'tan sıcak açıklama: Çalışmalar devam ediyor! ile ilgili etiketler asgari ücret TÜRK-İŞ bakanlık çalışma müdürü tisk
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da kızına şiddet uygulayan anneye vatandaşlardan tepki! Annenin cevabı pes dedirtti...

Küçükçekmece'de yolun ortasında kızına şiddet uygulayan anneye çevredekiler tepki gösterdi. Çevredekilere "Alın sizin olsun" diyen anne arkasını dönüp uzaklaştı. O anlar saniye saniye kameralara kaydedildi.