Asgari ücret rakamı 7006 lira seviyelerine çekiliyor! TİSK'in asgari ücret beklentisi karşılanıyor!

Asgari ücret ara zammı konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan müjdeli haber geldi. Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Erdoğan’ın zam sözleri sonrasında asgari ücretin 7006 lira olacağı iddia ediliyor. Peki, 2022 Temmuz asgari ücret zammı ne kadar, kaç TL oldu? İşte TİSK’in asgari ücret beklentisi…

Temmuz ayına az bir süre kala asgari ücret ara zammı bir kez daha gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelen talimatlar sonrasında asgari ücret ara zammı konusunda vatandaşların araştırmaları başlarken TİSK tarafından da yeni açıklamalar geldi.

Erdoğan, asgari ücreti arttırarak işverenlerinde omuzlarındaki yükü kaldırarak adil bir yükseliş gerçekleştirdiklerini bunun içinde Çalışma Bakanlığı’ndan işveren tarafıyla görüşülerek yeni asgari ücretin konuşulacağını dile getirdi.

Asgari ücret rakamı 7006 lira seviyelerine çekiliyor! TİSK'in asgari ücret beklentisi karşılanıyor!

Kabine Toplantısı akabinde açıklamalarda bulunan Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızdan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedi. Enflasyon oranı kaç olursa olsun hiçbir çalışanın ve emeklinin hayat pahalılığı altında ezilmesine asla müsaade edilmeyeceğini söyleyen Erdoğan, Temmuz ayı memur maaşlarının Kurban Bayramı’nın hemen öncesinde 8 Temmuz tarihinde zamlı olarak ödeneceğini dile getirdi.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından yapılan açıklamada, %40 oranında bir zam beklenildiğini ve bu rakamında net asgari ücret olarak 7006 lira istendiğini kaydetti.

Asgari ücret rakamı 7006 lira seviyelerine çekiliyor! TİSK'in asgari ücret beklentisi karşılanıyor! ile ilgili etiketler asgari ücret tisk
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da kızına şiddet uygulayan anneye vatandaşlardan tepki! Annenin cevabı pes dedirtti...

Küçükçekmece'de yolun ortasında kızına şiddet uygulayan anneye çevredekiler tepki gösterdi. Çevredekilere "Alın sizin olsun" diyen anne arkasını dönüp uzaklaştı. O anlar saniye saniye kameralara kaydedildi.