Asansörlerde virüs bulaşır mı? Virüsten korunma yolları nelerdir? Market rafları, kapı kollarında virüs yaşar mı?

Asansörlerde virüs bulaşır mı?  Tüm dünyayı tehdit eden koronavirüs salgını devletleri ve insan hayatını etkiliyor. Gündelik hayatımızda dokunduğumuz her bir nesnede virüs taşıma ihtimali mevcut. Salgın ile mücadele ederken bireysel olarak alacağımız önlemler birlikte yaşadığımız herkesin sağlığını yakından ilgilendiriyor. Çokça kullandığımız asansörlerde virüs tehlikesi var mı? Asansörlerde, market raflarında ve kapı kollarında virüs riskine karşı neler yaparız, ne gibi önlemler alırız?

Asansörlerde virüs bulaşır mı?  Asansörlerde virüsten korunma yolları nelerdir? Tüm dünyada yaşanan koronavirüs salgını sonrası dokunduğumuz her yere azami dikkat gösteriyoruz. En son İspanya'da Çinli bir turist, koronavirüs yaymak için bindiği asansörün düğmelerine tükürmüş görüntüleri sosyal medyada olay olmuştu. Pekik asansörler virüs riski taşır mı? Virüs metal üzerinde yaşayabilir mi? Kapı kollarından, market raflarından koronavirüs riskine karşı nasıl korunuruz? İşte yanıtı...

ASANSÖRLERDE VİRÜS BULAŞIR MI? NE GİBİ ÖNLEMLER ALMALIYIZ?

Korona virüs tüm dünyayı olumsuz anlamda etkisi altına alırken, İspanya'nın Madrid şehrinde akıllara durgunluk veren bir olay yaşanmıştı. Başkentte metro istasyonunun güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, Çinli olduğu öne sürülen bir kadının asansöre tükürdüğü görülmüş, Salgını yaymak için böyle bir hareket yaptığı düşülen kadın daha sonra maske takarak olay yerinden uzaklaşmıştı.

Corona virüsü hangi yüzeyde ne kadar süre yaşıyor? - Sağlık son ...

'Corona virüs de tükürükten rahatlıkla bulaşıyor'

Güncel olarak bütün dünyanın yakından ilgilendiği yeni tip corona virüsün (Covid-19) damlacık yoluyla bulaştığı biliniyor. Yani öksürük, aksırık, tükürük ile kolaylıkla hasta bireyden sağlıklı bireye geçebiliyor. Basına yansıyan bazı görüntülerle de corona virüs bulaşmış kişilerin asansör düğmelerine, marketteki raflara ve ürünlere tükürüklerini sürdüğü ortaya çıktı. Bu şekilde başkalarının da hastalanmasını istediklerini görüyoruz. Ne kadar doğrudur bu haberler bilemeyiz ancak gerçek bir nokta var ki evet, bu virüs tükürük ile rahatlıkla bulaşıyor.

 Tükürük ile corona virüs bulaşır mı? Corona virüs-tükürük ilişkisi ...

• Öncelikle mümkün olduğunca bu süreçte asansör kullanmamaya özen gösterin ve merdivenleri kullanın. Hem sık kullanılan ve Corona Virüsü bulaşma riski yüksek olan asansörlerden uzaklaşmış hem de spor yapmış olursunuz

• Merdivenleri kullanırken merdiven korkuluklarına dokunmadan çıkmaya çalışın

• Asansöre binmek zorunlu ise, mümkün olduğu kadar az kişi ile binin, kalabalıkla binmek yerine beklemeyi tercih edin

• Kabin içinde başka biri varsa sırt sırta durmaya gayret edin

• Asansör iç veya dış butonlarına peçete vb. malzeme ile dokunun ve kullandığınız peçeteyi kapalı bir çöp kutusuna atın

• Kabin kapıları çarpma kapı ise benzer şekilde kapıları bir peçete yardımı ile açın

• Kabin içerisindeki küpeşteyi tutmadan istediğiniz kata gitmeye çalışın

• Kabin yan duvarlarına yaslanmamaya özen gösterin

• Asansör giriş kapıları, kabini, butonları, tutamak, küpeşte vb. tüm kısımlar günlük hijyenik hale getirilmesini ve dezenfekte edilmesini sağlayın, (Bina/Site yönetiminden talep edin)

• Asansör kabini havalandırma fanları arızalı ise kesinlikle bu tip asansörlere binmeyin, kabin havalandırma fanlarının acilen onarılmasını ve kabine sürekli temiz hava girişi olmasını sağlayın. (Bina/Site yönetiminden talep edin)

• Bina/Site yönetiminden asansör kuyularının temizlenip dezenfekte edilmesini talep edin. Aksi takdirde havalandırma fanları kuyu içerisindeki kirli havayı kabine üfleyerek enfeksiyon riski yaratacaktır.

Bu salgını birey olarak değil, toplum olarak atlatacağız. Önlemlere birey olarak uymak yeterli değildir, toplum olarak uymak zorundayız. Unutmamalıyız ki; toplum olarak oluşturacağımız hijyen zinciri en zayıf halkası kadar güçlü olacaktır.

Asansörlerde virüs bulaşır mı? Virüsten korunma yolları nelerdir? Market rafları, kapı kollarında virüs yaşar mı? ile ilgili etiketler Koronavirüs asansör virüsten korunma yolları asansörlerden virüs bulaşır mı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.