Artan enerji maliyetleri Japonya'yı da etkiledi: 1,5 yıl sonra ilk defa cari açık

Yükselen yakıt fiyatları Japonya'yı da etkilerken, ülke ekonomisi Haziran 2020'den beri ilk defa cari açık verdi.

Dünya’nın üçüncü büyük ekonomisi Japonya, aryan yakıt fiyatları dolayısıyla geçtiğimiz Aralık ayında 18 ay sonra cari açık verdi.

Açıklanan veriler ülkenin ekonomik yapısında görülen değişimin altını çizerken, enerji ve gıdada ithalat bağımlı olan Japonya’nın net ihracatçı bir ülke konumundan hammadde ücretlerindeki dalgalanmalara duyarlı bir ekonomi olduğuna işaret etti.

Aralık'ta 370,8 milyar yen (3,2 milyar dolar) cari açık, Japonya'da Haziran 2020’den bu yana kaydedilen ilk cari açık olmuş oldu.

Yükselen yakıt fiyatları, Aralık ayında ithal edilen ürünlerin maliyetini yıllık bazda yüzde 44,8 oranında artırırken, ihracatta görülen yüzde 18,7 artışı aşıp dış ticaret açığını 318,7 milyar yen olarak belirledi.

Artan enerji maliyetleri Japonya'yı da etkiledi: 1,5 yıl sonra ilk defa cari açık ile ilgili etiketler Japonya Cari açık
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.