Arsenal muradı erdi, Ben White'tan 5 yıllık imza... En pahalı 10 İngiliz'den biri oldu

59 milyon euroya Arsenal'e transfer olan Ben White, İngiliz futbol tarihinin en pahalı 10 İngiliz futbolcusu arasına girdi. Tony Adams ve Martin Keown gibi efsanelerinden sonra İngiltere Milli Takımı'na stoper göndermekte zorlanan Arsenal, İngiliz futbolunun yeni neslinin en iyilerinden birini kadrosuna katmış oldu.

Premier League devi Arsenal, geçen yazdan beri peşinde olduğu İngiliz stoper Ben White'ı kadrosuna kattı. Londra ekibi 23 yaşındaki futbolcu için Brighton & Hove Albion'a 59 milyon pound ödedi.

Teknik direktör Mikel Arteta'nın bu yaz Benfica'dan 8 milyon euroya alınan 21 yaşındaki sol bek Nuno Tavares ve Anderlecht'ten 17 buçuğa alınan 21 yaşındaki orta saha oyuncusu Albert Sambi Lokonga'den sonra 3. transferi Ben White oldu.

İNGİLTERE MİLLİ TAKIMI'NA GÖZ KIRPIYOR

Tony Adams ve Martin Keown gibi efsanelerinden sonra İngiltere Milli Takımı'na stoper göndermekte zorlanan Arsenal, İngiliz futbolunun yeni neslinin en iyilerinden birini kadrosuna katmış oldu. Ben White, Milli Takım'da 2 kez forma giydi. "Three Lions"da 4 numarayı giyen genç stoper, Arsenal'de de 4 numarayı giyecek. Londra'nın kırmızı-beyazlı ekibinde 4 numara William Saliba'ya aitti.

2019 yazında 30 milyon euro bonservisle transfer edilen 20 yaşındaki Fransız stoper Saliba, "pişmesi için" bu sezon da Marsilya'ya kiralanmıştı.

Arsenal muradı erdi, Ben White'tan 5 yıllık imza... En pahalı 10 İngiliz'den biri oldu

ARSENAL SİZİ İSTERSE FAZLA DÜŞÜNMEZSİNİZ

Transferin ardından Arsenal'in internet sitesine konuşan White, şunları söyledi:

"Açıkçası uzun zamandır biliyordum ve düşündüğümden daha uzun sürdü, ama burada olmak harika bir duygu, çok heyecanlıyım. Arsenal'e gelirken çok fazla ikna edilmeye ihtiyacınız olmaz, o yüzden kolay karar verdim. Bu yaz yöneticilerle birkaç kez konuşmuştuk. İyi hisler aldım ve hocanın oynamak istediği şekilde, bu takımda kalite üretebileceğimi ve Arsenal'de kalıcı olabileceğimi düşünüyorum."

Arteta ise "Ben, top ayağındayken çok rahat olan akıllı bir savunmacı ve tarzı bize harika uyuyor. Ve tabii ki hala genç, bu yüzden yaşı ve profili burada inşa ettiğimiz şeye uyuyor. Hepimiz, gelecek uzun vadeli planlarımızın merkezinde Ben'in olmasını dört gözle bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Brezilyalı stoper David Luiz'le (34) yollarını ayıran Arsenal'de Gabriel, Rob Holding ve Callum Chambers'ın yanı sıra geçen sezon kiralanan İspanyol stoper Pablo Mari bulunuyordu.

Arsenal muradı erdi, Ben White'tan 5 yıllık imza... En pahalı 10 İngiliz'den biri oldu ile ilgili etiketler Arsenal Ben White premier league Mikel Arteta
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.