Arsenal kaybetti, Manchester City şampiyonluğunu ilan etti

Manchester City, Premier Lig'in 37. haftasında Arsenal'in Nottingham Forest'e 1-0 mağlup olmasıyla 9. şampiyonluğunu ilan etti. Pep Guardiola'nın öğrencileri, son 6 sezonda 5. kez Premier Lig şampiyonluğuna koştu. 3 Haziran Cumartesi günü Manchester United ile FA Cup finaline, 10 Haziran Cumartesi günü de İstanbul'da Inter ile Şampiyonlar Ligi finaline çıkacak olan Manchester City, Avrupa'da tarihinin ikinci zaferi peşinde olacak.

İngiltere Premier Lig'in 37. haftasında Nottingham Forest ile Arsenal, City Ground karşı karşıya geldi. Ev sahibi, mücadelenin 19. dakikasında Taiwo Awoniyi ile 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla tamamlandı. Maçta başka gol olmazken, maç eksiği olan Manchester City, bu sonuçla iki maç eksiğine rağmen Premier Lig'de şampiyonluğu garantiledi. Maviler ayrıca üst üste 3 toplamda ise 9. şampiyonluğuna ulaşmış oldu.

Arsenal kaybetti, Manchester City şampiyonluğunu ilan etti

Pep Guardiola yönetiminde çıktığı tek Şampiyonlar Ligi'nde finalde kupayı Chelsea'ye kaptıran İngiliz ekibi bu kez Inter'i mağlup ederek Şampiyonlar Ligi tarihine adını yazdırmak istiyor. Manchester City, 1969-1970 sezonunda ülkelerinin ulusal kupalarında şampiyon olan takımların katıldığı Kupa Galipleri Kupası'nda şampiyonluğa ulaşmıştı.

Arsenal kaybetti, Manchester City şampiyonluğunu ilan etti - Resim : 2

GUARDIOLA'NIN 33. KUPASI

Kariyerinde daha önce Barcelona ve Bayern Münih ile Avrupa, La Liga ve Bundesliga'nın yanı sıra yerel kupalarda şampiyonluklar yaşayan Pep Guardiola, Manchester City ile bu sezon yaşadığı Premier Lig zaferiyle birlikte 33. şampiyonluğunu tattı. İspanyol teknik adam 2022-2023 sezonunu 35 kupa ile tamamlayabilir. City, FA Cup ve Şampiyonlar Ligi finallerinde de kupa için mücadele edecek.

 
Arsenal kaybetti, Manchester City şampiyonluğunu ilan etti ile ilgili etiketler Arsenal Manchester City İngiltere Premier Lig
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.