Arkadaş tavsiyesi ile başladı... Şimdi siparişlere yetişemiyor! Üstelik evinde yapıyor!

Adana'da halk oyunları öğretmenliği yaparken arkadaşının tavsiyesi ile işe başlayan Gökben Bardık, 10 kadına istihdam sağlıyor. "İyi ki bu işe başlamışım mantar yetiştiriciliğini çok seviyorum." diyen Bardık, çoğu zaman siparişlere yetişemediklerini belirtiyor.

Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Mıdık Mahallesinde yaşayan 1 çocuk annesi Gökben Bardık, pandemiden önce hal koyunları öğretmenliği yaparken, kültür mantarı üretimine merak sardı. Pandeminin de başlamasıyla işleri iyice kötüye giden Bardık, evinin ardiyesinde mantar üretmeye başladı. Bardık, 10 kadına da istihdam sağladı.

"ARKADAŞIMIN TAVSİYESİ İLE BAŞLADIM, 10 KADINA İŞ VERİYORUM"

Gökben Bardık son zamanlarda siparişlere yetişemediği için ardiyenin yanındaki yeri de mantarhane yapmaya karar verdi.

Arkadaş tavsiyesi ile başladı... Şimdi siparişlere yetişemiyor! Üstelik evinde yapıyor!

Bardık, mantar üreticiliğinin kendisine ve çalışan kadınlara çok iyi geldiğini ifade ederek, “Bu yola arkadaşlarımın tavsiyesi ile başladım. Hazır müşterilerim var onlara satıyorum. Çoğu zaman siparişleri yetiştiremiyorum. İyi ki bu işe başlamışım mantar yetiştiriciliğini çok seviyorum. Burada sabit 10 kadına iş veriyorum. İşlerin yoğun olduğu zamanlar bu sayı 12’ye çıkıyor” dedi.

Arkadaş tavsiyesi ile başladı... Şimdi siparişlere yetişemiyor! Üstelik evinde yapıyor! - Resim : 2

Arkadaş tavsiyesi ile başladı... Şimdi siparişlere yetişemiyor! Üstelik evinde yapıyor! ile ilgili etiketler Kadın Adana Seyhan mantar ev

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.