Arjantin'i 3-0'la geçen A Milli Kadın Voleybol Takımı, Tokyo 2020'de yola devam ediyor

Olimpiyat tarihinde ilk kez Londra 2012'de mücadele eden Türkiye, Tokyo 2020'de Arjantin'i 3-0 mağlup ederek tarihinde ilk kez oyunlarda çeyrek finale çıktı. A Milli Takım, grubundaki son maçını 2 Ağustos Pazartesi günü Rusya Olimpiyat Komitesi ile yapacak.

Tokyo 2020'ye son olimpiyat şampiyonu Çin'i 3-0 mağlup ederek müthiş bir başlangıç yapan A Milli Kadın Voleybol Takımı, B Grubu'ndaki 4. maçında da Arjantin'i set vermeden mağlup edip çeyrek finale yükselmeyi başardı. Ay-Yıldızlılar, Türkiye'nin olimpiyat tarihindeki en büyük başarısını yakaladı. Sırada madalya var...

Çin galibiyetinin ardından İtalya'ya kaybeden Guidetti'nin öğrencileri, dünya 1 numarası ABD karşısında da 2-0 geriye düştüğü maçta müthiş bir geri dönüşle 2-2'ye gelmiş ancak geri dönüşü tamamlayamayıp son seti 3 sayı farkla kaybetmişti. Arjantin karşısında baştan sona üstün oynayan Filenin Sultanları, yoluna devam ediyor.

Arjantin'i 3-0'la geçen A Milli Kadın Voleybol Takımı, Tokyo 2020'de yola devam ediyor

MAÇTAN ÖNE ÇIKAN ANLAR...

Maça servis hatalarıyla başlayan milliler, file üstünde de etkisiz kaldı ve 5-2 geriye düştü. Zehra ve Hande ile bloktan sayılar bulan milli takım, 10-9 ile skoru lehine çevirmeyi bildi. Milliler, servisteki hatalarını düzeltemedi ve 17-16 geriye düştü. Eda ve Zehra ile sayılar bulan milli takım, seti 25-23 kazandı.

Ebrar'ın fileden uzak kalmasıyla rakip bloklarını aşmakta zorlanan milli takım 2. setin başında 7-6 geriye düştü. Bu oyuncuyu fileye çektikçe sayı bulan milliler, Hande ve Eda ile üstünlük kurmasını bildi ve 16-13 ile skoru lehine çevirdi. Zehra ve Ebrar'ı çaprazda iyi kullanan Türkiye, bu seti de 25-20 kazanarak 2-0 öne geçti.

A Milli Takım, 3. sete de 3-0 geride başlayan milli takım, çabuk toparlandı ve 7-6 üstünlük yakaladı. 15-14 geriye düştükten sonra çaprazda Eda ile sayı bulan Türkiye, seti 25-18 kazandı.

A Milli Takım, grubundaki son maçını 2 Ağustos Pazartesi günü Rusya Olimpiyat Komitesi ile yapacak.

SALON: Ariake Arena

HAKEMLER: Sumie Myoi (Japonya), Hamid Alrousi (Birleşik Arap Emirlikleri)

ARJANTİN: Rodriguez, Mayer, Nizetich, Farriol, Mercado, Bulaich, Fortuna, Germanier, Nosach, Lazcano

TÜRKİYE: Cansu Özbay, Meliha İsmailoğlu, Zehra Güneş, Ebrar Karakurt, Hande Baladın, Eda Erdem Dündar, Zehra Güneş, Meryem Boz, Naz Aydemir Akyol

Arjantin'i 3-0'la geçen A Milli Kadın Voleybol Takımı, Tokyo 2020'de yola devam ediyor ile ilgili etiketler voleybol A Milli Kadın Voleybol Takımı tokyo 2020 zehra güneş
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.