Arjantin'de Merkez Bankası için cenaze töreni düzenlendi!

Arjantin'de yeni başkan Javier Milei'nin destekçileri Merkez Bankası'nın kapısında cenaze töreni düzenledi. Javier Milei, hiperenflasyonu sona erdirmek için "merkez bankasını kapatma" sözü vermişti.

Dolara geçme ve hiperenflasyonu sona erdirmek için "merkez bankasını kapatma" sözü veren Javier Milei'nin Devlet Başkanı olmasının ardından, Arjantin Merkez Bankası önünde toplanan kalabalık kasası tamamen boşalan banka için cenaze töreni düzenledi.

MERKEZ BANKASINI KAPATIP DOLARA GEÇME SÖZÜ VERMİŞTİ

Arjantin'in yeni lideri Milei'nin ekonomik krizde olan Arjantin için ürettiği çözüm politikaları arasında Merkez Bankası'nı kapatmak ve ülkesinin para birimi Peso yerine Amerikan doları kullanmak vardı.

BANKANIN ÖNÜNDE CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ

Ekonomik Şok Terapisi sözü veren Milei'nin çıkışı sonrası toplanan yüzlerce kişi Arjantin Merkez Bankası önünde cenaze töreni düzenledi.

Yeni Devlet Başkanının önündeki tablo ise ağır. Hem hükümetin hem de Merkez Bankası'nın kasası boş. Baş etmesi gereken önemli konulardan biri de geçen yıl Uluslararası Para Fonu IMF ile yapılan 44 milyar dolarlık borç programı.

 

Arjantin'de Merkez Bankası için cenaze töreni düzenlendi! ile ilgili etiketler Arjantin Merkez Bankası Javier Milei Dolar

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.