Arefe günü yapılacak 5 faziletli ibadet! 12 Mayıs Çarşamba Arefe gününde neler yapılır?

Mübarek Ramazan ayının son günlerini yaşıyoruz. Ramazan ayının son günü olan Arefe gününde yapılacak faziletli ibadetler şimdiden araştırılmaya başlandı. Peki arefe günü yapılacak 5 faziletli ibadet nedir?

Arefe günü yapılacak 5 faziletli ibadet nedir merak ediliyor. 2021 yılının Ramazan ayının son günlerini yaşayan İslam alemi için arefe demek bayrama hazırlık demek. 13 Mayıs Perşembe günü ilk günü kutlanacak olan Ramazan Bayramı öncesinde arefe günü idrak edilecek. Peki arefe günü yapılacak 5 faziletli ibadet nedir?

AREFE GÜNÜ YAPILACAK 5 FAZİLETLİ İBADET!

Zilhicce ayının 9. günü olan Arefe gününde yapılacak ibadetler müslümanlar tarafından araştırılıyor.

1- Teşrik Tekbirleri Getirmek

teşrik tekbirleri


Arefe günü sabah namazından, Kurban bayramının dördüncü günü ikindi namazına kadar, erkek-kadın herkes, cemaatle kılsın, yalnız kılsın, 23 vakit farz namazda selam verir vermez, (Allahümme entesselam…) demeden önce, bir kere, vacib olan teşrik tekbirini söylemeli, yani, (Allahü ekber, Allahü ekber. La ilahe illallahü vallahü ekber, Allahü ekber ve lillahil-hamd) demelidir.

Camiden çıktıktan veya konuştuktan sonra, artık teşrik tekbirini okumak gerekmez. (Halebi)

2- Oruç Tutmak

Zilhiccenin ilk dokuz günü oruç tutmak sevaptır; fakat Arefe günü oruç tutmak daha çok sevaptır. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

Arefe günü oruç tutana, Âdem aleyhisselamdan, Sûr’a üfürülünceye kadar yaşamış bütün insanların sayısının iki katı kadar sevap yazılır.

| Hadis-i Şerif; R. Nasıhin

Arefe günü tutulan oruç, bin gün [nafile] oruca bedeldir.

| Hadis-i Şerif; Taberani

Arefe günü tutulan oruç, geçmiş ve gelecek yılın günahlarına kefaret olur.

| Hadis-i Şerif; Müslim

Arefe günü yapılacak 5 faziletli ibadet! 12 Mayıs Çarşamba Arefe gününde neler yapılır? - Resim : 2

3- Dua Etmek

Rahmet kapıları dört gece açılır. O gecelerde yapılan dua reddedilmez. Ramazan ve Kurban Bayramı’nın birinci geceleri, Berat ve Arefe Gecesi.

| Hadis-i Şerif; İsfehânî

Duanın faziletlisi, Arefe günü yapılanıdır.

| Hadis-i Şerif; Beyheki

Günlerin en faziletlisi arefe günüdür. Faziletçe cumaya benzer. O, cuma günü dışında yapılan yetmiş hacdan faziletlidir. Duaların en faziletlisi de arefe günü yapılan duadır. Benim ve benden önceki peygamberlerin söylediği en faziletli söz de: Lailahe illallah vahdehu la şerike lehu. (Allah birdir, ondan başka ilah yoktur, O’nun ortağı da yoktur) sözüdür.

| Hadis-i Şerif; Muvatta, Hacc 246

ihlas-suresi

4- Arefe Gününe Hürmet Göstermek ve Günah İşlememeye Gayret Etmek

Arefe gününe hürmet edin! Arefe, Allahü teâlânın kıymet verdiği bir gündür.

| Hadis-i Şerif; Deylemi

Arefe günü, kulağına, gözüne ve diline sahip olan mağfiret olur.

| Hadis-i Şerif; Taberani

Bu mübarek günde bir mü’min; gıybet ve haram olan çalgı aletlerini içeren müzik dinlememeli. Harama bakmamalı ve varlığa ibret nazarı ile bakmalı. Yalan söylememeli, dedikodu yapmamalı, laf taşımamalı, boş sözlerden uzak durmalı, kimseyi incitmemelidir.

5- 1000 Adet İhlas-ı Şerif Okumak

“Kim ki Arefe gününde bin kere ‘Kulhüvallahü ehad’ Suresi’ni okursa, Allahu Teâlâ ona istediğini verecektir.”

| Hadis-i Şerif; Münavî, Feyzü’l-Kadir, 6/203

Arefe günü yapılacak 5 faziletli ibadet! 12 Mayıs Çarşamba Arefe gününde neler yapılır? ile ilgili etiketler arefe arefe günü yapılacak 5 faziletli ibadet arefe günü yapılacak ibadetler
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.