Arçelik, Japon sanayi şirketi Hitachi'yi alıyor

Türk sanayisinin demirbaşlarından Arçelik, Asya Pasifik bölgesindeki büyüme hedefi doğrultusunda Japonya merkezli Hitachi şirketinin beyaz eşya birimine talip oldu. Söz konusu satın alma işleminin 500 milyon dolarlık bedelle tamamlanacağı iddia edildi. İşte detaylar...

Türkiye’nin önde gelen sanayi şirketlerinden Arçelik’in Japonya’da şirket almak üzere olduğu basına yansıdı.

Bloomberg, Koç Holding’e ait beyaz eşya ve teknoloji şirketi Arçelik’in, Japon sanayi devi Hitachi’nin beyaz eşya birimini satın almak için görüşmeler yaptığını yazdı.

500 MİLYON DOLARLIK BEDEL İDDİASI

Konuya dair bilgi sahibi kaynaklara dayandırılan haberde, görüşmelerin ileri aşamada olduğu ve birkaç hafta içinde anlaşmanın sonuçlanabileceği belirtildi. Satın almanın bedelinin yaklaşık 500 milyon dolar olabileceği aktarıldı.

Anlaşmanın tüm hisselerin satışı ya da ortak girişim şeklinde olabileceği kaydedildi.

SIKINTILAR NEDENİYLE SATIŞTA

Hitachi’nin işlerini yeniden düzenlemek üzere metal birimini de satmak üzere teklifler almaya başladığını yazan Bloomberg, şirketin eylülde Britanya’da bir nükleer projeden de çıktığını hatırlattı.

ARÇELİK'İN SAHİP OLDUĞU DİĞER MARKALAR

Beko, Flavel, Grundig ve Altus gibi 12 markayı bünyesinde barındıran Arçelik, geçmiş yıllarda Güney Afrikada’da Defy Appliances Pty ile Pakistan’da Dawlance Group şirketlerini satın almıştı.

Arçelik, Asya Pasifik bölgesinde büyüme hedefini önüne koymuş ve geçen sene Bangladeş beyaz eşya pazarının en büyük perakende ağına sahip oyuncusu Singer Bangladesh'in çoğunluk hisselerini 75 milyon dolara almıştı.

Arçelik, Japon sanayi şirketi Hitachi'yi alıyor ile ilgili etiketler Koç Holding Arçelik Sanayi Japonya Türkiye Hitachi beyaz eşya
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.