Araştırmacılar, Ortaçağ’da cinayete kurban giden bir adamın yüzünü yeniden oluşturdu!

Adli bilim insanları, kafasına birden fazla kılıç darbesiyle öldürülen Ortaçağ cinayet kurbanının yüzünü yeniden oluşturdu

Modern adli tıp analizi, günümüz cinayetlerini çözmede sonsuz derecede faydalı olduğunu kanıtladı, ancak şimdi aynı teknoloji, 700 yıldan daha uzun bir süre önce bir adamın vahşice öldürülmesi de dahil olmak üzere, geçmişin çözülmemiş vakalarını çözmeye yardımcı olmak için kullanılıyor.

700 yıl önce cinayete kurban gitmiş

Journal of Archaeological Science'ta yeni bir çalışma yayınlandı. Raporlar, 2006 yılında İtalya'nın Cittiglio kentindeki San Biagio kilisesinde bulunan bir Ortaçağ’da yaşayan adama ait iskelete odaklandı. Kalıntılar,1260'tan önce gömüldüklerini belirtmek için radyokarbon tarihlemesine tabi tutuldu.

İskelet hırpalanmıştı, kafatasında gözle görülür önemli hasar vardı, ancak o sırada ve 2008'de yapılan bir çalışmada, adamın ölümüyle ilgili birçok ayrıntı bilinmiyordu. Şimdi, Insubria Üniversitesi antropolog Chiara Tesi ve bir araştırma ekibi, hırpalanmış iskelet hakkında bazı cevaplar sağlayabileceklerine inanıyor.

Kafasına kılıçla 4 kez vurulmuş

Araştırmacılar, Ortaçağ’da cinayete kurban giden bir adamın yüzünü yeniden oluşturdu!

WordsSideKick.com'a konuşan Tesi, kurbanın kafasına kılıçla dört kez vuran saldırgan tarafından gafil avlandığını ifade etti. Muhtemelen, saldırgan önce kurbana önden vurdu ve kurban dönüp kaçmaya çalıştıktan sonra da vurmaya devam etti. Bu şekilde, kurbanın kafatasının arkası en derin yaraları aldı.

Araştırmacılar, kurbanın yüzünün 3 boyutlu bir rekonstrüksiyonunu oluşturmak için bilgisayarlı tomografi (CT) ve hassas dijital mikroskopi gibi teknikler kullandılar ve bu da onların yaralarını daha doğru bir şekilde analiz etmelerine olanak sağladı. Ekip bunu yaparak cinayetin sırasını bir araya getirmeyi başardı.

Yüksek teknolojik algoritmalarla olay akışı ortaya çıktı

Tesi, modellerini kullanarak, "yeniden oluşturulmuş kafaya bir bıçak yerleştirerek ve deneğin aldığı darbeleri kopyalayarak yara oluşumunu test edildi" dedi. Araştırmalar önden saldırıdan sonra kurbanın kaçmaya çalıştığını, ancak başının üstüne küçük bir darbe almasıyla kaçışın daha da zorlaştığını ortaya koydu.

Tesi, bu noktada, "kurban, biri kulak kepçesi bölgesini, diğeri ense bölgesini etkileyen iki başka darbeyle art arda hızlı bir şekilde vuruldu" dedi. "Sonunda, muhtemelen bitkin ve yüzüstü, en sonunda başının arkasına ani ölüme neden olan son bir darbe aldı."

Araştırmacılar, Ortaçağ’da cinayete kurban giden bir adamın yüzünü yeniden oluşturdu! ile ilgili etiketler cinayet teknoloji bilim insanı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.