Arap Birliği Arapları bile utandırdı!

Türkiye'nin Fırat'ın doğusunda başlattığı Barış Pınarı Harekatı Mısır'ı rahatsız etti. Türkiye’nin haklı operasyonunu şiddetle kınayan Mısır, Arap Birliği’ni olağanüstü toplantıya çağırdı.

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Türk Silahlı Kuvvetleri'miz Suriye Milli Ordusu'yla birlikte Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı Barış Pınarı Harekatı'nı başlatmıştır" sözlerinin ardından PYD mevzilerine bombalar yağdı Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek için başlattığı Barış Pınarı Harekatı 2. gününde. Dün, Rasulayn ile Tel Abyad’daki terör mevzileri, F-16’lar ve obüslerle imha edildi, ardından da kara birlikleri sınırı geçti.

KÜSTAH TEPKİ

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki YPG'li teröristlere düzenlediği operasyona karşı çıkanlardan biri de Arap Birliği oldu. Harekat başlamadan önce açıklama yapan Arap Birliği, Türkiye'nin bu operasyonuna karşı çıktıklarını açıkladı. Birlik Genel Sekreteri Ahmed Aboul Gheit yaptığı açıklamada Türkiye'nin Suriye topraklarından çıkması gerektiğini ifade etti.

RAHATSIZ OLDULAR

Türk ordusunun başlattığı haklı operasyon Mısır'ı da rahatsız etti. 

Mısır, Türkiye’nin Suriye topraklarında başlattığı 'Barış Pınarı Harekatı'nı şiddetle kınarken Arap Birliği’ni olağanüstü toplantıya çağırdı.

Mısır Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada "Mısır, Türkiye’nin Suriye topraklarına düzenlediği saldırıyı en güçlü şekilde kınadı.” denildi. Bakanlık “kardeş Arap devletinin egemenliğine yönelik operasyonun küstah ve kabul edilemez bir saldırı" olduğunu bildirdi. Bakanlık, Mısır’ın Arap Birliği üyelerini olağanüstü toplantıya çağırdığını da açıkladı.

FİLİSTİN DE TÜRKİYE'Yİ KINADI

Türkiye'nin kendisine terör tehdidini ortadan kaldırmak için başlattığı operasyonu kınayanlar Arap Birliği ülkeleri arasında Filistin'in de olması dikkat çekti.

Arap Birliği'nin amacı, Arap ülkeleri arasındaki işbirliği ve dayanışmayı güçlendirmek ve Arap dünyasını ilgilendiren konularda ortak tutum geliştirmek. Örgütün üyeleri ise şu ülkeler: Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Cezayir, Cibuti, Fas, Filistin, Irak, Katar, Komorlar, Kuveyt, Libya, Lübnan, Mısır, Moritanya, Oman, Somali, Sudan, Suriye (Üyeliği askıya alınmıştır), Suudi Arabistan, Tunus, Ürdün ve Yemen.

Arap Birliği Arapları bile utandırdı! ile ilgili etiketler Suriye Filistin Mısır Operasyon Arap Barış Pınarı Harekatı Barış Pınarı arap birliği
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.