Arap aşiretleri neden PKK-YPG’ye savaş ilan etti? Deyr-Ez Zor’da neler oluyor?

Suriye’nin kuzeyinde Arap aşiretler ile bölücü terör örgütü PKK/YPG arasındaki çatışmalar artarak sürüyor. Bu çatışmaların arka planında ne var? Terör örgütü PKK bölgede neyi amaçlıyor? İşte detaylar...

Deyr-Ez Zor kırsalında bölücü terör örgütünün Suriye’deki şubeleriyle bazı Arap aşiret unsurları arasında bir süredir yaşanan çatışmalar artarak sürüyor. PKK/YPG ile bazı Arap aşiret unsurları arasında süren çatışmalar ile ilgili T.C Dışişleri Bakanlığı da 'yakından ve kaygıyla takip ediyoruz' açıklamasını yapmıştı.

ARAP AŞİRETLERİ İLE PKK/YPG TERÖR ÖRGÜTLERİ ARASINDAKİ ÇATIŞMALARIN ARKA PLANINDA NE VAR?

Suriye'nin kuzeyinde Deyr Ez Zor Askeri Meclisi (DAM) ile ABD'nin de destek verdiği DAEŞ ile Mücadele Uluslararası Koalisyonu (DMUK) tarafından desteklenen PKK/YPG unsurları arasındaki gerilinmler son dönemde çatışma boyutuna ulaşmıştı. Ağustos ayı başında tarafların girişimleri sonucu çatışmalar geçici olarak sonlanmıştı.

Bölgeden edinilen bilgilere göre; Deyr Ez Zor Askeri Meclis Komutanı Abu Havle kod adlı Ahmet El Hubeyl'in, PKK/YPG-SDG terör örgütünün üst düzey sorumlularından Mazlum Abdi kod adlı Ferhat Abdi Şahin tarafından Haseke'ye davet edilmesi ve tutuklanmasının ardından bölgedeki gerginlik yeniden tırmandı.

Bu olayın ardından Deyr Ez Zor kırsalında Baggara ve Ageydat öncülüğündeki aşiret grupları, SDG unsurları ile silahlı çatışmaya girdi. Bu bağlamda silahlı çatışmalar ağustos ayı sonunda tekrar başladı.

Dün SKAM(Suriye Kabîleler ve Aşiretler Meclisi)’ın düzenlemiş olduğu destek toplantısından görüntüler

PKK BÖLGEYE HAKİM OLMAK İSTİYOR

Çatışma boyutuna taşınan süreçte PKK/YPG-SDG terör örgütünün şiddet yanlısı tavrı ve bölgeye hakim olmak istemesi nedeniyle olaylar daha da büyüyor. ABD'nin de terör örgütüne yardımı da PKK/YPG-SDG'yi daha da cesaretlendirerek şiddetin dozunun artmasına neden olmuş durumda.

BÖLGE HALKINA YÖNELİK ŞİDDET ARTIYOR

Bölgeden edinilen bilgilere göre; Sözde DEAŞ ile savaşmak amacıyla silahlandırılan ve PKK/YPG terör örgütünün uzantısı olan yapılar, Fırat'ın doğu bölgesindeki halka yönelik şiddetini giderek artırıyor.

-Bölgede yaşanan şiddetin dozunu gösteren görüntüler

PKK/YPG-SDG, Arap aşiretlerine yönelik saldırılarının yanı sıra Suriye'deki terörden arındırılmış bölgelere de saldırılarını sürdürüyor.

1 Eylül günü terör örgütünün gerçekleştirdiği havan atışı sonrası aralarında 5 çocuğun bulunduğu 6 kişi hayatını kaybetti.

Son dönemde terör örgütü PKK/YPG-SDG'nin bölgedeki faaliyetleri giderek artmakta ve uyguladuğu şiddet bölge istikrarı ve toprak bütünlüğünü tehdit etmeye devam etmekte.

Arap aşiretleri neden PKK-YPG’ye savaş ilan etti? Deyr-Ez Zor’da neler oluyor? ile ilgili etiketler Deyr-Ez Zor PKK YPG Suriye ABD
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.