Aralıklı oruç diyeti nedir? Nasıl yapılır?

Aralıklı oruç diyeti nedir? Birçok din ve mezhepte var olan bir ibadet olan aralıklı oruç diyeti, son günlerin en çok aranan trendlerinden birisi oldu. Peki, aralıklı oruç diyeti nasıl yapılır? Detaylar haberimizde…

Günümüz şartlarında obezite ve fazla kilolar birçok insan için her zaman en büyük problemlerden birisi olmuştur. Her gün binlerce insan ‘Nasıl zayıflayacağım?’ diyerek kendisine soru sormakta ve bunun cevabını aramaktadır. Bu yüzden son yıllarda popülerlik kazanan aralıklı oruç diyetinin ne olduğu ve nasıl yapıldığı merak konusu oldu.

ARALIKLI ORUÇ DİYETİ NEDİR?

- Aralıklı Oruç Diyeti bir çok din ve mezhepte varolan bir ibadettir.
- intermittent fasting aralıklı oruç, sağlık açısından sağlıklı bir sistemdir.
- Uygulanış biçimi değişmekle birlikte genel olarak uzun açlık sürelerini kapsar.
- Bilim dünyasının mideyi 12-16 saatlik aç bırakmanın vücuttaki pek çok sisteme ve işleyişe iyi geldiği yönünde yaptığı açıklamalar oruç tutmayı zayıflama ve sağlık açısından gündeme getirmiştir.

ARALIKLI ORUÇ DİYETİ NASIL YAPILIR?

Aralıklı oruç farklı şekillerde uygulanabiliyor. Ancak hepsinde de düzenli aralıklarla ve belirli bir süre çok az gıda almak gerekiyor.

16-8 diyeti: Bu diyette günün 16 saati oruç tutmak, yani hiçbir şey yememek gerekiyor. Yalnızca geriye kalan saat içerisinde yemek yenebiliyor. Genellikle 11.00-19.00 ya da 12.00-20.00 saat dilimleri tercih ediliyor. Bu saatlere karar verirken önemli olan en çok enerji harcadığınız saat dilimlerini yemek yediğiniz saatlere göre ayarlamanızdır.
5-2 diyeti: Bu diyette haftanın arka arkaya olmayan iki günü, günlük alınması gereken kalorinin sadece yüzde 25’i alınıyor. Örneğin normalde 2000 kalori alan biri o iki günde yalnızca 500 kalori almalıdır.
24 saatlik diyet: Bu diyette ise haftanın ya da ihtiyaca göre sadece ayın bir günü hiçbir şey yenmiyor.

Aralıklı oruç diyeti nedir? Nasıl yapılır? ile ilgili etiketler aralıklı oruç diyeti aralıklı oruç diyeti nasıl yapılır
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.