Araları hiç iyi olmamıştı! Tarık Akan’ın ağabeyi vefat etti

Türk Sineması’nın 2016 yılında yaşamını yitiren unutulmayan yıldızı Tarık Akan’ın ağabeyi Turgut Üregül yaşamını yitirdi. Polis memurluğundan emekli olan 78 yaşındaki Üregül, sağlığında kardeşi Tarık Akan’a açtığı davalar ve yaptığı konuşmalarla gündeme gelmişti.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Yeşilçam’da oynadığı onlarca film ve televizyon dizilerinde Türk insanının gönlünde taht kuran Tarık Akan, 16 Eylül 2016 yılında yaşamını yitirmişti.

TARIK AKAN’IN AĞABEYİ YAŞAMINI YİTİRDİ!

Türk Sineması’nın unutulmayan yıldızı Tarık Akan’ın hiç anlaşamadığı ve vefat ettiğinde arasının iyi olmadığı ağabeyi Turgut Üregül’ün yaşamını yitirdiği öğrenildi. Bir süreden beri rahatsız olduğu ifade edilen ve polis memurluğundan emekli olan 78 yaşındaki Üregül'ün dün akşam üstü Kurtuluş’ta bulunan evinde vefat ettiği ifade edildi. Akan’ın ağabeyi Üregül’ün Zincirlikuyu Cami’nde kalınan öğle namazı sonrası aynı mezarlıkta toprağa verildiği belirtildi.

AKAN’IN AĞABEYİ İLE ARASI DAVALAR NEDENİ İLE İYİ DEĞİLDİ!

Turgut Üregül, sağlığında kardeşi Tarık Akan’a açtığı davalar ve yaptığı konuşmalarla gündeme gelmişti. Anne ve babalarının vefatından sonra şirket hissenin hem kendisi hem de iki kardeşi arasında bölündüğünü ifade eden Tarık Akan'ın ağabeyi Turgut Üregül, "Tarık (Akan), sağ olduğu dönemde bu hisse mevzusunu halledeceğini söylerdi. Ama halletmedi. Annem Yaşar Üregül, 2000 yılında Cerrahpaşa Hastanesi'ne yattı. Daha sonra alzheimer oldu. Tarık, annem alzheimer hastası olduğunda ondan imza alıp yüzde 5'lik hisseyi oğlu Barış Üregül'e devretti.

"TARIK SAHTEKARLIK YAPTI"

Bunun ardından annem 2006'da vefat etti. Ama defter kaydı yok. Tarık sahtekarlık yaptı. Annem öldükten sonra sahte evrağı buldum. Hakkımı arıyorum. Ölüm haksa miras helaldir. Faiziyle birlikte yaklaşık 2 milyon dolar alacağım var. Eğer bu tebligata cevap gelmez, hissemi de alamazsam, Barış Üregül sahte evraktan ceza yer"şeklinde açıklamalar da bulunmuştu.

“ÖLÜM HAKSA MİRAS HELALDİR!”

Sağlığında Tarık Akan'ı suçlayan ağabey Turgut Üregül, "Tarık sosyal demokrat olduğunu söylerdi ama bu konuda sahtekarlık yaptı. Ben yüzde 5'lik hakkımın peşindeyim. Ölüm haksa miras helaldir.” diye açıklamalarda bulunmuştu.

Öte yandan Tarık Akan'ın ağabeyi Turgut Üregül yüzünden başının birçok kez derde girdiği söylenmişti. Turgut Üregül'ün ünlü oyuncunun vekaletiyle ondan habersiz birçok malını ve arsasını sattığı ve aldığı paraları da harcadığı öne sürülmüştü. Buna rağmen Tarık Akan'ın, ağabeyine çimento, inşaat gibi birçok alanda iş kurduğu ancak Turgut Üregül'ün o işlerde de başarılı olamadığı iddia edilmişti.

“YILMAZ GÜNEY KARDEŞİMİ KANDIRDI VE KULLANDI!”

Tarık Akan’ın ağabeyi Üregül, yine medyaya yaptığı bir konuşmasında Türk Sineması’nın “çirkin kral” lakaplı oyuncusu Yılmaz Güney’i suçlamıştı. Üregül, ”Kardeşimin başlarda sinemada olmasına karşıydık. Sonra baktık, salon filmlerinde oynuyor, sıcak baktık. Fakat bir süre sonra sol görüşlü filmlerde oynamaya başlayınca tepki gösterdik. Kardeşimin yakışıklılığını kullandılar. Yılmaz Güney; aldı bizimkini, devlet karşıtı filmlerde oynattı, onu başka yöne çekti. Üç ay bir yerde yattı, üç ay başka yerde. Onu kurtarmak için altı ay gitmediğim yer kalmadı. Bir konsey, kardeşim hakkında 'Yok edin' emri vermiş. Onu ihtilal sonrası hapisten aldım. Nasıl kurtardığımın detaylarını veremiyorum çünkü suç olur. (Bir daha karışma bu işlere) dedim ama bildiğine devam etti.”demişti.

AKAN’IN AİLESİ BÜYÜK TEPKİ GÖSTERMİŞTİ!

Bu arada Tarık Akan’ın son yıllarında Turgut Üregül, kardeşi Tarık Akan'ı ve hayat arkadaşı Acun Günay'ı ailesinden kalan mirasa ve hisselere el koyduğu için mahkemeye vermiş, Tarık Akan da "Ağabeyimin psikolojik sorunları var" demişti. Ağabey Turgut Üregül'ün yaptıklarından dolayı bütün Tarık Akan ailesi oldukça tepkiliydi. Özellikle sanatçının vefatının ardından Üregül'ün hastane önündeki açıklamaları Tarık Akan’ın oğulları tarafından büyük tepki ile karşılanmıştı.

Araları hiç iyi olmamıştı! Tarık Akan’ın ağabeyi vefat etti ile ilgili etiketler Turgut Üregül Tarık Akan
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.