Aradığınız TÜSİAD’a ulaşılamıyor: ABD tehdidine çıt çıkmadı

Her olayda ve gelişmede sert açıklamalar yapan patronlar kulübü Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD), ABD Hazine Bakanı Yardımcısı Wally Adeyemo'nun gönderdiği tehdit mektubuyla ilgili herhangi bir yorum yapmadı.

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Demokrasi havarisi kesilen ancak dernek içi uygulamalarda kurum içi operasyonlarla TÜRKKONFED başkanını bile deviren TÜSİAD, liberal ekonomi kurallarını tanımayan ABD’nin Rusya’ya yönelik yaptırım tehdidini görmezden geldi.

Mektupla ilgili bilgilerinin olduğunu belirten ama yaptırım tehdidinin içeriğiyle ilgili yorum yapılmayan TÜSİAD’ın açıklamasında şöyle denildi:

24 Şubat'ta Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısını takip eden günlerde ABD ve AB başta olmak üzere 30'dan fazla ülke Rusya'ya yönelik yaptırım kararları almıştır. Bugün çeşitli basın organlarında yer aldığı üzere, ABD Hazine Bakanı Yardımcısı Adewale Adeyemo'nun, Rusya'ya yönelik yaptırımlar kapsamında, yaptırım uygulanan kişi ve kuruluşlar ile kurulabilecek ilişkilerin Türkiye'de faaliyet gösteren şirketlere de yaptırım riski olarak yansıyabileceğine yönelik mektubu TÜSİAD'a da iletilmiştir. İlgili mektup, TÜSİAD tarafından, Dışişleri Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı ile paylaşılmıştır.

Aradığınız TÜSİAD’a ulaşılamıyor: ABD tehdidine çıt çıkmadı ile ilgili etiketler TÜSİAD ABD Tehdit
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.