Araç sahiplerini şoke eden uygulama 1 Mayıs’ta başlıyor! Bunu yapana yüzde 200 zamlı ceza!

Yeni trafik sigortası primleri 1 Mayıs 2023'ten itibaren kaza yapan sürücüler için önemli sonuçlar doğuracak. Trafik kurallarına uyma konusunda özenli davranan sürücüler, güvenli davranışları için indirim alacaklar. Tüm sürücülerin bu değişikliklerden haberdar olması ve cezalardan kaçınmak için uygun önlemleri alması çok önemli. İşte yapılacak yenilikler…

1 Mayıs 2023 tarihinden itibaren, ehliyet sahibi tüm sürücüleri etkileyecek yeni trafik sigortası primleri yürürlüğe girecek. Bu haber, uyulmaması halinde uygulanacak cezai yaptırımların ağır olması nedeniyle araç kullanan vatandaşlar arasında heyecan yarattı. Haberimizde, sürücülere yeni uygulamalar hakkında bilmeleri gereken tüm bilgileri aktaracağız.

GÜVENLİ SÜRÜCÜLER İÇİN İNDİRİMLER

Hiç kaza yapmamış araç sürücüleri için en üst basamaktaki ödemelerde %50 indirim sağlanacaktır. Bu, kurallara uyma ve kendilerini ve başkalarını yollarda güvende tutma konusunda gayretli olan sürücüler için harika bir haber. Ancak, kaza yapmış olanlar için primler %200 gibi şaşırtıcı bir oranda artacaktır.

Yeni trafik prim oranı 3.000 TL olacak. Ancak, kaza yapan sürücüler için prim oranları önemli ölçüde daha yüksek olacak ve ödenecek tutar 17.000 TL'yi bulacaktır. Bu durum, güvenli bir sürücü olmanın ve trafik kurallarına uymanın önemini vurgulamaktadır.

YENİ UYGULAMA 1 MAYIS'TA BAŞLIYOR

Araç sahiplerini şoke eden uygulama 1 Mayıs’ta başlıyor! Bunu yapana yüzde 200 zamlı ceza!

1 Mayıs 2023 tarihinden itibaren araç sürücüleri için trafik sigortası primleri uygulanmaya başlanacak. Bu da trafik sigortası primi ödemek zorunda olanların ceza almamak için bir an önce harekete geçmesi gerektiği anlamına geliyor. Kazası olmayan sürücülere %50 oranında indirim uygulanırken, kazası olan vatandaşların trafik sigortalarının %200 oranında artırılacağını belirtmekte fayda var.

Sigorta şirketleri de riskli sürücüleri bu davranışlarının sonuçları ile karşılaşacakları konusunda bilgilendirdi. Riskli sürücüler kategorisinde yer alan 0. basamaktakiler Mayıs ayında %5, bir sonraki ay ise %2'lik bir artışla karşı karşıya kalacak. Bu da sürücülerin güvenli sürüş alışkanlıkları edinmeleri için bir başka neden oluyor. Yeni sistemin uygulamaya yansımasının nasıl olacağını ise zaman gösterecek.

Araç sahiplerini şoke eden uygulama 1 Mayıs’ta başlıyor! Bunu yapana yüzde 200 zamlı ceza! ile ilgili etiketler Trafik Araç sigorta
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.