Araç sahiplerine kötü haber geldi: Fiyatı tam 3 katına çıktı

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren kötü bir haber geldi. Araç kasko fiyatları tam 3 katına çıktı. Geçen yıl 5 bin lira olan kasko poliçesi fiyatları bu yıl 15 bin lira civarına yükseldi.

Artan döviz kuru, parça maliyetleri ve enflasyonun etkisiyle araç kaskolarında fiyat artışı yaşandı. Yılın ilk üç ayında, hasar dosyası başına ortalama tazminat ödemesi kaskoda 15 bin lira, zorunlu trafik sigortasında 11 bin lira oldu.

3 KATINA ÇIKTI

NTV'de yer alan habere göre, sigorta sektörü yetkilisi Muhammed Karakum, "Yılın ilk üç ayında hasar ödeme tutarları oldukça yükseldi. Bunun sebebi parça maliyetlerindeki ve işçi ücretindeki artışlar" ifadelerini kullandı.

Geçen yıl ortalama 5 bin liraya yaptırılan bir kasko poliçesinin bu sene 15 bin lira civarında olduğunu belirten Karakum, yine geçen yıl bin 200 liraya yapılan trafik poliçesinin ise bu yıl 3 bin lira civarına yapılabileceğini belirtti.

Araç sahiplerine kötü haber geldi: Fiyatı tam 3 katına çıktı ile ilgili etiketler Otomobil sigorta Araç zam
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.