Araç sahipleri dikkat! 1 Aralık'a kadar yaptırmazsanız 2 bin 534 TL tutarında ceza ödeyeceksiniz! Dev kuyruklar oluştu!

Kış aylarına yaklaşıldığı şu günlerde araç sahipleri için önemli uyarılar yapıldı. Araçlarını kış mevsimine uygun hale getirmeyen vatandaşlar için yüksek tutarlı cezaların yolda olduğu bildirildi.

Enflasyonun geçtiğimiz yıldan bu yana dur durak bilmeden yükselmeye devam etmesi, gündelik hayat akışının da ekonomik anlamda büyük bir değişime uğramasına sebep oldu. Yalnızca hizmet ürünlerine yapılan yüksek oranlı zamlar değil, cezalara ve diğer ödeme kalemlerine gelen yüksek oranlı zamlar da tüketicilerin bellerinin bükülmesine sebep oldu. Hem günlük hayatlarını idame ettirmeye çalışan hem de artan giderler ile başa çıkabilmek adına savaş veren vatandaşlara, otomotiv sektöründen bir kötü haber daha geldi.

Kış aylarının yaklaşması ile birlikte Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden bazı bölgeler için kar uyarıları gelmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde Van’da hava sıcaklığının 0 derecenin altına düşmesi ile birlikte vatandaşları uyaran oto tamir ustaları, zeminin hava sıcaklığından etkilenmesi ile birlikte kayganlaştığını ve bu sebep ile de sürücülerin kış lastiği için talepte bulunmaya başladıklarını belirtti. Öte yandan yakın zaman içerisinde başlayacak olan zorunlu kış lastiği uygulamalarına uymayan araç sahipleri için yeni dönemin zamlı ceza tutarı da bildirildi.

KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI BAŞLIYOR!

Araç sahipleri dikkat! 1 Aralık'a kadar yaptırmazsanız 2 bin 534 TL tutarında ceza ödeyeceksiniz! Dev kuyruklar oluştu!

Mevsim şartlarına göre farklı kurallar uygulanan trafik yollarında, kış lastiği uygulaması için geri sayım başladı. Yetkililer 1 Aralık tarihinden itibaren zorunlu kış lastiği uygulamasına geçiş yapılacağını ve söz konusu uygulamanın nisan ayına kadar devam edeceğini belirtti. Bu kapsamda oto tamir ve lastik merkezlerine büyük bir talep olduğunu ifade eden ustalar hem can hem de mal güvenliği için bu uygulamaya geç kalınmaması gerektiğine dikkat çekti.

CEZA TUTARI BELLİ OLDU!

2021 Ekim- 2022 Ekim tarihleri arasında hesaplanan değere göre kasım ayının başında Yeniden Değerleme Oranı’nı açıklayan Türkiye İstatistik Kurumu, 2023 cezalarına gelecek olan zamma da işaret etmiş oldu. Eğer bir değişiklik yapılmaz ve indirim kararı verilmez ise kış lastiği taktırmama başta olmak üzere tüm trafik cezalarına yüzde 122,93 oranında zam geleceği bilgisi kaydedildi. Böylelikle şu an 846 TL olan kış lastiği taktırmama cezası, yeni yılda 2 bin 534 TL’ye yükselmiş olacak.

Araç sahipleri dikkat! 1 Aralık'a kadar yaptırmazsanız 2 bin 534 TL tutarında ceza ödeyeceksiniz! Dev kuyruklar oluştu! ile ilgili etiketler Kış lastiği Otomobil Ceza
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.