Araç muayenesinde artık yeni bir döneme geçiliyor: Araç sahiplerinin bu detayları mutlaka bilmesi gerekiyor!

Araç muayenesinde artık farklı bir sistem uygulanacak. Yapılacak düzenleme milyonlarca araç sahibini alakadar ediyor. Düzenleme sonrasında araç muayene süreci daha kolay hale gelecek. İşte detaylar…

Araç muayenesinin araç türüne göre belirli aralıklarla yapılması gerekiyor. Araç muayenesinin geciktirilmesi ve yapılmaması halinde belirli cezalar uygulanıyor. Araç muayenesi yaptırmak isteyenlerin belirli bir prosedürü takip etmesi gerekiyor.

Yapılacak düzenleme ile araç muayeneleri daha kolay hale gelecek. Yapılacak düzenleme ile muayene ile ilgili bazı işlemler, dijital ortamda yapılacak. Böylece daha kolay bir şekilde muayene sürecinin tamamlanması mümkün olacak.

Yapılacak düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre artık muayene ile ilgili detaylara e-Devlet üzerinden ulaşılacak. Araç sahiplerinin muayene sürecini e-Devlet üzerinden görebilmesi için e-Devlet şifresi alması gerekiyor. E-Devlet şifresi, PTT şubelerinden alınabiliyor.

ARAÇ MUAYENE RAPORLARINA İNTERNETTEN ULAŞILACAK

Araç muayenesinde artık yeni bir döneme geçiliyor: Araç sahiplerinin bu detayları mutlaka bilmesi gerekiyor!

Yapılan yeni düzenleme ile artık araç muayene raporlarına internet üzerinden ulaşılabilecek. “Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve Araç Muayenesi Hakkında Yönetmelik'te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" kapsamında alınan karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bakanlık yapılan düzenleme ile çevre dostu bir politika izlemeyi hedefliyor. TÜVTÜRK raporları artık dijital olarak verecek. Böylece kâğıt tüketiminin azalması ve çevreye olan zararın ortadan kaldırılması amaçlanıyor.

ARAÇ MUAYENE ETİKETLERİ KALKTI

Yapılan uygulama ile 112 ton kâğıt tasarruf sağlanması bekleniyor. 1904 ağacın kesilmesinin engellenmesi amaçlanıyor. 7840 metrekarelik çam alanının tahribatı da böylece engellenecek. Aynı zamanda ciddi miktarda akaryakıt ve elektrik tasarrufu da sağlanacak. Atık gazların atmosfere yayılması da engellenecek.

2023 yılından itibaren araç muayene etiketlerinin kaldırılması da çevrenin korunması anlamında ciddi katkı sağladı. E-Devlet üzerinden yapılacak sorgulamaların yanı sıra kısa mesaj ve e-posta ile de bilgi edinmek mümkün olacak. E-Devlet üzerinden bilgi edinmek için e-Devlet’e girdikten sonra “Araçlarım” kısmına tıklamak gerekiyor.

Verilerin dijital ortama taşınması ile denetim süreçlerinin de kolaylaşması bekleniyor. Böylece muayene denetimleri yapan kolluk kuvvetleri, belge incelemek zorunda kalmadan doğrudan kayıtlara erişecek.

Araç muayenesinde artık yeni bir döneme geçiliyor: Araç sahiplerinin bu detayları mutlaka bilmesi gerekiyor! ile ilgili etiketler Araç
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.