Araba kiralayanlar dikkat! Kurumsal oto kiralama şirketlerinin internet sitesini kopyalayarak, dolandırıyorlar

Kırklareli’nde 10 günlük tatil için araç kiralamak isteyen bir vatandaş, kurumsal oto kiralama şirketinin kopyası bir internet sitesi üzerinden 5 bin 400 TL’ dolandırıldı.

Tatilini ailesiyle birlikte şehir dışında geçirmek isteyen Saadettin Cançatal internet üzerinden araç kiralama şirketlerini araştırmaya başladı. Kurumsal bir oto kiralama şirketinin kopyası olan bir internet sitesi yetkilileriyle görüşen Cançatal, 5 bin 400 TL'sini bilgileri verilen banka hesabına gönderdi. Bir süre sonra firma ile iletişim kurmak isteyen Cançatal, dolandırıldığını anlayınca durumu Yahşihan İlçe Emniyet Müdürlüğüne bildirdi.

17 Temmuz 2022 tarihinde araç kiralamak için internet üzerinden başvuru yaptığını ifade eden Cançatal, "Mevcut doğru olan adreslerini kopyalayıp sahte hesaba çevirip WhatsApp destek hattı üzerinden benimle iletişime geçtiler. Öncelikle konuştuk, görüşme sağlandı. Sonra hesap bilgilerini gönderdiler. IBAN'ına para atmamı söylediler. Akabinde tekrar 'Aracı ne zaman alabilirim, ne zaman kiralayabilirim' diye yazışmalarımı gördü fakat sonrasında beni engellediler. Sonra aradım açmadılar. Diğer farklı numaralardan, eşimin hattından, kuzenlerimin hattından aradım aynı numaraları. Fakat onları da engellediler. Ben böyle bir süreç geçirdim. Kandırıldım, dolandırıldım. Emniyete de suç duyurusunda bulundum. Şimdi emniyetten geliyorum" dedi. 

Vatandaşların bu tür internet sitelerine güvenmemeleri gerektiğini anlatan Cançatal, "Vatandaşlarımızın lütfen ama lütfen gerek internet sitelerine gerek bu gibi şirketlere güvenmemesini ve dikkat etmesini rica ediyorum. Arabayı görmeden kesinlikle kiralamayın. Asla para yatırmayın. Ben mağdurum, mağduriyetimi de dile getirdim emniyetteki arkadaşlarımıza. Sizler de mağdur olmayın derim" diye konuştu. 

 

 

Araba kiralayanlar dikkat! Kurumsal oto kiralama şirketlerinin internet sitesini kopyalayarak, dolandırıyorlar ile ilgili etiketler araç kiralama dolandırı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.