Ar-Ge ordusu 30 binden 200 bine çıktı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bir dizi ziyaret ve gökyüzü gözlem etkinliği için Antalya'ya geldi. Akdeniz Üniversitesi kampüsü içinde bulunan Antalya Teknokent'i ziyaret eden Bakan Kacır, burada devam eden projelerle ilgili bilgi aldı. Bakan Kacır daha sonra öğrencilerle Teknokent içinde bir araya geldi. Bakan Kaçır burada yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Ar-Ge insan kaynağı sayısı hızla yükseldiğini belirterek "2000'li yılların başında 30 binlerdeyken şimdi 200 bin oldu" dedi.

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Türkiye'de özel sektörün 1500'den fazla Ar-Ge ve tasarım merkezi olduğunu da kaydeden Bakan Kacır, hükümetin desteğiyle Ar-Ge kavramının özel sektör tarafından sahiplenildiğini ifade etti.

Ar-Ge ordusu 30 binden 200 bine çıktı

2000'li yılların başında Ar-Ge harcamalarının çok az olduğunu anlatan Kacır, şöyle konuştu:

“O yıllarda milli gelirimizden Ar-Ge'ye ayırdığımız pay binde 5 seviyesindeydi. Milli gelirimizin bugünkü seviyeden çok daha altında olduğunu düşünürsek binde 5'i, yüzde 1,4'lere çıkarmak aslında toplam Ar-Ge harcamalarının 9-10 misline çıkarmak olduğunu da fark etmemiz lazım."

Bakan Kacır, İstanbul, Ankara ve İzmir dışında, Türkiye'nin her noktasında Ar-Ge merkezi sayısının artması için çaba gösterdiklerini sözlerine ekledi.

Ar-Ge ordusu 30 binden 200 bine çıktı ile ilgili etiketler ekonomi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Mehmet Fatih Kacır AR-GE Antalya
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.