Apple'ın piyasa değeri tekrar 3 trilyon doları aştı

Türkiye’de ürünlerine sürekli zam yapan Apple, dünyada da yaptığı zamlar ve satış gelirlerinin artmasıyla piyasa değerinde rekor kırdı. Apple’ın piyasa değeri ilk kez 3 trilyon doları aştı.

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Yatırımcılar, iPhone üreticisinin sanal gerçeklik gibi yeni pazarları keşfederken bile gelirini artırma becerisine güvenirken, Cuma günü Apple piyasa değeri geçen yılın Ocak ayından bu yana ilk kez 3 trilyon doları aştı.

Aynı zamanda dünyanın en değerli şirketi olan Apple'ın hisseleri cuma günü %1,3 artışla 191,99 dolardan işlem gördü. Bu artış şirketin piyasa değerini kısa süreliğine de olsa 3 trilyon doların üzerine çıkardı.

Apple hisselerindeki son kazanımlar, teknoloji hisselerinin Federal Rezerv'in faiz artırım hızını yavaşlattığına dair iddiaların yanı sıra yapay zeka etrafındaki vızıltılarla toparlanmasıyla geldi.
Apple'ın ikinci çeyrekte beklenenden daha iyi iPhone satışları ve Haziran ayında Vision Pro adlı artırılmış gerçeklik başlığı da dahil olmak üzere yeni ürünlerin piyasaya sürülmesi, teknoloji devinin belirsiz bir ekonomideki dayanıklılığını vurguluyor. Şu anda, diğer dört ABD şirketinin değeri 1 trilyon dolardan fazla: Google ana şirketi Alphabet, Microsoft, Amazon ve yonga üreticisi Nvidia Corp.

Apple hisseleri bu yıl yaklaşık %46 artarken, Tesla ve Meta Platforms hisseleri iki kattan fazla arttı. 2023'te Nvidia'nın hisselerinde yaklaşık %180'lik bir artış, çip üreticisini trilyon dolarlık kulübe fırlattı.

Apple'ın piyasa değeri tekrar 3 trilyon doları aştı ile ilgili etiketler Apple
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.