Apple'dan kullanıcılara uyarı: “iPhone'unuzu pirinç dolu bir torbaya koymayın. Aksi takdirde..."

"Telefonunuz suya düşerse ne yaparsınız?" sorusuna muhtemelen birçok kişi "Kuruması için pirinç dolu bir kaba koyarım" gibi bir cevap verecektir. Fakat Apple bunun tam tersini söylüyor.

Telefonunu suya düşürenler genelde bir şehir efsanesi olarak cihazı pirinç dolu bir torbanın içerisinde koyarlar. Bunun nedeni olarak ise pirincin sıvıyı emeceği düşüncesi. Fakat dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi Apple buna katılmıyor.

APPLE: TELEFONUNUZU PİRİNÇ DOLU TORBAYA KOYMAYIN

Apple’ın resmi “iPhone'unuzda sıvı algılama uyarısı görüyorsanız” destek sayfasında “iPhone'unuzu pirinç dolu bir torbaya koymayın. Aksi takdirde küçük pirinç parçacıkları iPhone'unuza hasar verebilir.” uyarısında bulunuluyor.

Apple'dan kullanıcılara uyarı:  “iPhone'unuzu pirinç dolu bir torbaya koymayın. Aksi takdirde..."

Apple iPhone cihazlarda bir süredir sıvı teması algıma özelliği bulunuyor. Eğer portlar ıslaksa cihaz bunu size bildiriyor. Bu durum yaşandığında ise Apple nelerin yapılması gerektiğini ilgili sayfasında özetlemiş durumda. Apple, pirinç dışında saç kurutma makinesi gibi harici bir ısı kaynağı veya basınçlı hava kullanmaktan kaçınmanızı öneriyor.

Apple'dan kullanıcılara uyarı:  “iPhone'unuzu pirinç dolu bir torbaya koymayın. Aksi takdirde..." - Resim : 2

Apple, iPhone’unuz ıslandığı zaman cihazın konektörü aşağı bakacak şekilde hafifçe elinize vurarak fazla sıvının akmasını sağlamanızı ve cihazı hava akımı olan kuru bir yerde bırakmanızı öneriyor. Firma, yaklaşık 30 dakika bekledikten sonra tekrar şarj işlemi yapmanızı ve aynı uyarı tekrar gelirse hava akımı olan kuru bir yerde bir gün kadar cihazı bekletmenizi öneriyor.

Apple'dan kullanıcılara uyarı: “iPhone'unuzu pirinç dolu bir torbaya koymayın. Aksi takdirde..." ile ilgili etiketler Apple iPhone
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.