Apple'a 2 milyar dolarlık dava: "Bazı iPhone'larda bilerek hatalı batarya kullanılıyor" iddiası

Apple'a İngiltere'de 2 milyar dolarlık bir tazminat davası açıldı. İddiaya göre şirket, bazı iPhone modellerinde bilerek hatalı bataryalar kullanıyor.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Apple, yine büyük bir dava ile karşı karşıya. Yeni ortaya atılan iddiaya göre Apple, İngiltere'deki bazı iPhone modellerinde bile bile hatalı bataryalar kullanmış ve bu durum 24 milyon kullanıcıyı etkilemişti. Apple'a açılan bu davanın şirket tarafından iptal talebi İngiliz yetkililer tarafından reddedildi. Apple yeniden yargılanacak.

APPLE BİLEREK HATALI BATARYA MI KULLANIYOR?

İngiltere'de Apple'a açılan davada, şirketin cihazlarda bile bile hatalı batarya kullandığı ancak sorunları ekarte edebilmek için performans sınırlayıcı araçlar kullandığı ve cihazları yazılım güncellemesine boğduğu iddia ediliyor.

2 MİLYAR DOLARLIK DAVA

İngiliz tüketici temsilcisi Justin Gutman, mahkemeye yaptığı başvuruda Birleşik Krallık'taki 24 milyon iPhone kullanıcısı adına tazminat davası açtı. Gutman, Apple'dan yaşanan hasarı faiziyle birlikte ödemesi için 2 milyar dolara yakın ödeme istiyor.

Gutman'ın avukatları, Apple'ın belli modellerdeki bataryalarında bulunan hataları, telefonları yazılım güncellemelerine boğarak ve performansı kısıtlayan güç yönetim araçları koyarak engellediğini iddia ediyor.

Apple'a 2 milyar dolarlık dava: "Bazı iPhone'larda bilerek hatalı batarya kullanılıyor" iddiası

"ÜCRETSİZ DEĞİŞTİK" AÇIKLAMASI KABUL GÖRMEDİ

Apple, ortaya atılan iddiaları reddetmiş vve sadece bazı iPhone 6s modellerinde hatalı bataryalar bulunduğunu, bunların da ücretsiz olarak değiştirildiğini öne sürerek davanın iptalini istemişti. Fakat İngiliz yetkililer bu talebi kabul etmedi.

İngiltere'nin Rekabet Kurumu diyebileceğimiz Competition Appeal Tribunal, yaptığı yazılı açıklama ile Gutman'ın davasının görüleceğini açıkladı.

Apple'dan son olarak yapılan açıklamada, bir Apple ürününün ömrünü kısaltabilecek ya da kullanıcıları daha üst bir modele geçmeye zorlayacak herhangi bir şeyi kasten yapmadıklarını ve yapmayacakları belirtildi.

Davanın sonucuna göre Avrupa Birliği'nin de konuya dahil olabileceği belirtiliyor.

Apple'a 2 milyar dolarlık dava: "Bazı iPhone'larda bilerek hatalı batarya kullanılıyor" iddiası ile ilgili etiketler Apple iPhone mahkeme dava İngiltere
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.