Apple ve Elon Musk savaşına iki dev şirket daha katıldı!

Elon Musk'ın Apple'a karşı açtığı savaşta destekçileri belli oldu. İki dev marka Spotify ve Epic Games bu savaşta yer alacak.

Geçtiğimiz günlerde Elon Musk'ın Apple'a karşı savaş açması sosyal medyada gündem olmuştu. Musk, Apple’ın App Store’daki uygulamalardan aldığı ücretin çok yüksek olduğunu belirtti. Elon Musk'ın platformda meydana getirdiği Blue abonelik için Apple ödeme yapmak istemiyor.

Apple ve Elon Musk savaşına iki dev şirket daha katıldı!

Apple bilindiği üzere uygulama içi satım alımlar için yazılım geliştiricilerden yüzde 30 gibi oldukça yüksek bir ücret alıyor. Sizin 10 TL'ye satın aldığınız uygulamanın 3 TL'sini Apple'a ödüyorsunuz. Bu durumda Musk'da Twitter için Apple'a ücret ödemek istemiyor. Aralarında oluşan bu gerilimi savaşa sürüklemeye istekli bir Tweet paylaştı. Musk ayrıca, Apple’ın nedenini açıklamasa da Twitter'ı uygulama mağazasından kaldırmakla tehdit ettiğini öne sürdü.

Apple ve Elon Musk arasında meydana gelen bu savaşa ayrıca iki isim daha katıldı. En popüler müzik dinleme platformu Spotify CEO'su Daniel Ek ve Epic Games CEO'su Tim Sweeney katıldı. İki dev şirket Elon Musk'ın attığı ilgili tweet'leri retweetleyerek açık desteklerini gösterdi.

Yatırım danışman şirketi Finimize'de analist olan Luke Suddards, Apple'ın Twitter'ı App Store'dan çekmekle tehdit etmesini "tehlikeli bir oyun" olarak nitelendirdiğini söyledi ve  "Twitter devreye girseydi başka bir dava daha olabilirdi. Elon Musk'ın Twitter'ı satın alırken mahkemeleri etkin bir şekilde kullandığını gördük ve şimdi de aynı stratejiyi izlemesi sürpriz olmaz." sözlerini kullandı.

Apple ise yaptığı yüzde 30’luk kesintinin tüketicilerin hileli, pornografik veya gizliliği ihlal eden uygulamalara maruz kalmamasını sağlamak için yaptığı uygulama incelemelerini finanse etmekte kullandığını söylüyor.

Spotify CEO'su Daniel Ek geçen ay Twitter'da "Apple rakiplerini dezavantajlı duruma düşürmeye devam ediyor ve tüketiciler, uygulama geliştiricileri ve şimdi de yazarlar ve yayıncılar üzerindeki etkisi çok büyük. Politika yapıcılar harekete geçmedikçe hiçbir şey değişmeyecek." demişti.

Apple ve Elon Musk savaşına iki dev şirket daha katıldı! ile ilgili etiketler Elon Musk Twitter Apple Epic Games
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.