Apple, şovunu yapmaya hazırlanıyor! İşte yepyeni özellikleriyle iPhone 15

Teknoloji devi Apple, iPhone serisine bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. iPhone 14 serisinin rağbet görmesinin ardından eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone 15 serisinin hangi özelliklere sahip olacağı ve fiyatı merak konusu oldu. İşte iPhone 15 ile ilgili tüm merak edilenler...

Teknoloji devi Apple, piyasaya süreceği iPhone 15 serisi üzerine çalışmalarını sürdürüyor. Yeni seride yer alacak özellikler ise şimdiden araştırılmaya başladı. Peki, iPhone 15 nasıl olacak? iPhone 15'in fiyatı ne kadar olacak? İşte iPhone 15 serisi ile ilgili detaylar...

İPHONE 15 PRO İÇİN YENİ DOKUNMATİK TUŞLAR TERCİH EDİLECEK

Apple, cihazlarında uzun yıllardır kullandığı fiziksel tuşlara artık veda ediyor. Sızıntılardan yararlanarak oluşturulan görüntülere göre, yeni seri dokunmatik sensörler ile beraber çalışacak. Çoğu analist, bu sensörlerin sadece serinin üst modellerine ait olacağını söylüyor.

SADECE APPLE'A ÖZEL TYPE-C KABLOLAR HAZIRLANIYOR

Apple'nin üreteceği yeni modellerde yer alacak özelliklerden biri şarj girişi tarafında olacak. Avrupa Birliğinin çıkardığı yasaya uyarak cihazlarında sadece Type-C kullanacak olan şirket, yine de normal tip kabloları kullanmayı reddedecek. Cupertino merkezli teknoloji devi,  görünürde Avrupa Birliği’nin Type-C şarj bağlantı noktası kuralını yeni çıkacak iPhone 15 serisinde uygulayacak ancak yeni cihazlarının sadece Apple MFI olarak bilinen lisansa sahip kabloları tanımasını sağlayacak. Başka bir deyişle kullanıcılar yine Apple'ın istediği şekilde telefonlarını şarj edecek.

Apple, şovunu yapmaya hazırlanıyor! İşte yepyeni özellikleriyle iPhone 15

ÖZELLEŞTİRİLEBİLİR YENİ BUTON

Son olarak yayınlanan raporlara göre, iPhone 15 Pro modelinde kullanıcılara özel deneyimler sunacak bir buton yer alacak. Ses anahtarının yerine geçecek bu buton, el feneri, düşük güç modu ve uygulamalara özel olarak kullanılabilecek. Şirket, mevcut özelleştirilebilir tuş sayesinde kullanıcıların telefonlarını daha kişiselleştirebilmelerine olanak tanıyacak.

BÜYÜK KAMERA MODÜLÜ, DİNAMİK ADA VE METAL ÇERÇEVE...

Yeni serinin eski iPhone 14 modelleriyle oldukça benzemesi bekleniyor. Dolayısıyla eski cihazlarda bulunan dinamik ada, arka kamera tasarımı ve dayanıklılık adına kullanılan metal çerçeve tercihlerinin yeni telefonlarda da devam etmesi muhtemel gözüküyor.

İPHONE 15 SERİSİ NE KADAR OLACAK?

iPhone 15 başlangıç fiyatı: 699 dolar

iPhone 15 Plus başlangıç fiyatı: 899 dolar

iPhone 15 Pro başlangıç fiyatı: 1099 dolar

iPhone 15 Ultra başlangıç fiyatı: 1299 dolar

iPhone 15 serisi fiyatı henüz resmi olarak açıklanmadı ancak söz konusu modellere dair bazı tahminler bulunuyor. Bu kapsamda iPhone 15 modelinin 699 dolar, iPhone 15 Plus modelinin 899 dolar, iPhone 15 Pro'nun 1099 dolar ve iPhone 15 Ultra'nın ise 1299 dolar başlangıç fiyatına sahip olması bekleniyor.

 

 

Apple, şovunu yapmaya hazırlanıyor! İşte yepyeni özellikleriyle iPhone 15 ile ilgili etiketler Apple iPhone 15
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.