AP milletvekili Daly'den Leyen'e sert 'İsrail' tepkisi: Çeneni kapat!

İsrail ve Filistin arasındaki gerilim çatışmaya dönüştü. İsrail, Gazze'yi bombalıyor ve savaş ilan etti. Öte yandan, Avrupa Parlamentosu’nda (AP) İrlandalı milletvekili Clare Daly, İsrail'i destekleyen sözleri nedeniyle Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’e karşı çok sert bir tepki gösterdi.

Filistin ve İsrail arasındaki gerilim devam ediyor. İsrail, Gazze'yi bombalarla hedef alıyor. Diğer yandan Avrupa Parlamentosu'nun (AP) İrlandalı milletvekili Clare Daly, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in İsrail'e destek açıklamasına sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi.

LEYEN'E SERT TEPKİ: ÇENENİ KAPAT!

Daly, "Kim olduğunu sanıyorsun? Siz bu makama seçilmediniz ve Avrupa Birliği'nin Avrupa Konseyi tarafından belirlenen dış politikasını belirleme yetkiniz yok. Avrupa 'İsrail'in yanında' değildir. Biz barıştan yanayız. Bizim adımıza konuşmuyorsunuz. Söyleyecek yapıcı bir şeyin yoksa ve açıkça söylemiyorsan çeneni kapat" dedi.

VON DER LEYEN İSRAİL'E DESTEK VERMİŞTİ

Von der Leyen dün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Bugün Hamas teröristleri masum kadınları ve çocukları yakalayıp öldürerek İsrail'in kalbine saldırdı. İsrail'in bugün ve gelecek günlerde kendini savunma hakkı vardır. Avrupa Birliği İsrail'in yanındadır" demişti.

AP milletvekili Daly'den Leyen'e sert 'İsrail' tepkisi: Çeneni kapat! ile ilgili etiketler ABD Avrupa Parlamentosu İsrail
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.