AÖL sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? Mezun olmak için kaç kredi gerekiyor?

Açık Öğretim Lisesi sınavları 7-8 Temmuz tarihlerinde yapıldı. Sınavların ardından öğrenciler sonuçların açıklanacağı tarihi merak ediyor. AÖL sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? Mezun olmak için kaç kredi gerekiyor? Detaylı bilgileri sizin için araştırdık.

AÖL sınavı sonuçları ne zaman yayınlanacak? Mezun olmak için kaç kredi gerekiyor?

Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi 3. dönem sınavları hafta sonunda yapıldı. İki gün boyunca yapılan sınava çok sayıda öğrenci katıldı. Sınavları geride bırakan AÖL öğrencileri şimdi merakla sonuçların yayınlanacağı tarihi öğrenmeye çalışıyor. AÖL sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? Mezun olmak için kaç kredi gerekiyor? Ayrıntılar haberimizde...

AÖL sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? Mezun olmak için kaç kredi gerekiyor?

Açık Öğretim Lisesi 3. dönem sınavları 7-8 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecekti. Sınav stresini geride bırakan AÖL adayları sınav sonuçlarının açıklanacağı zamanı bekleyecekler.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?
Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı III. Dönem sınav sonuçlarının ise 31 Temmuz'da internetten yayınlanacağı belirtiliyor. Sonuçlar açıklandığı anda sitemizde yer alacak.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ'NDEN NASIL MEZUN OLUNUR?
AÖL sisteminde toplam dönemin: en az 8 ve üzeri, toplam kredinin: 192 ve üzeri, alan kredisinin (alanlı okuyanlar için): 80 ve üzeri olması gerekir.

Bunların öğrencilik durumlarına göre dağılımı şöyle;

Alanlılar için: 112 kredi ''ortak'', 80 kredi ise ''alan'' kredisi olması

Alansızlar için: 120 kredi ''ortak'', 72 kredi ise ''seçmeli'' derslerden tamamlanması gerekiyor.

Bunlar mezun olmak için gerekli kredilerin alt limiti, daha fazla kredi ile de mezun olabilirsiniz.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ
T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lisesi, 1992 yılında Film Radyo ve Televizyon Eğitim Başkanlığı bünyesinde kurulmuştur. 2011 yılında 14 Eylül 2011 tarih ve 652 sayılı kanun hükmüylü birlikte Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesine bağlanmıştır.

Açık Öğretim Lisesi, uzaktan eğitim teknolojilerini kullanarak lise öğrenimi veren ve bu hizmeti merkezi sistemle yürüten bir kuruluş olarak göreve başlamıştır.

AÖL sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? Mezun olmak için kaç kredi gerekiyor? ile ilgili etiketler aöl sınavı sonuçlar ne zaman açıklanacak kaç kredi gerekiyor
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.