AÖL sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? AÖL sınav sonuç sorgulama 2024!

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Açık Öğretim Liselerinde (AÖL) eğitim gören ve mezun olmayı hedefleyen adaylar için 2. dönem sınavları 16-17 Mart tarihlerinde gerçekleştirildi. Sınav sonuçlarını bekleyen adaylar, sonuçların açıklanacağı tarihle ilgili resmi bir duyuruya odaklanmış durumda. Peki, AÖL sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? AÖL sınav sonuç sorgulama 2024!

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Açık Öğretim Liselerinde (AÖL) eğitim gören ve mezun olmayı hedefleyen öğrenciler için 2. dönem sınavları 16-17 Mart tarihlerinde yapıldı. Sınav sonuçlarını merakla bekleyen öğrenciler, sonuçların açıklanacağı tarihle ilgili resmi bir duyuruya odaklanmış durumda. Peki, AÖL sınav sonuçları açıklandı mı ve ne zaman açıklanacak? Detaylar haberimizde...

AÖL sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? AÖL sınav sonuç sorgulama 2024!

AÖL SINAV SONUCU SORGULAMA 2024!

Sınavlar, bakanlık tarafından önceden belirlenen tarihlerde yüz yüze gerçekleştirildi. Sınava katılan adaylar sonuçlarını öğrenmek için, Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesindeki aolweb.meb.gov.tr adresini veya e-Devlet hizmetini kullanabilecekler. Sonuçlara erişim için T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle sisteme giriş yapmak yeterli olacak.

AÖL 2. dönem sınavlarında adaylara, sorumlu oldukları derslerden toplam 11 soru yöneltildi. Sınav sonuçlarının değerlendirilmesi 100 tam puan üzerinden yapılacak. Her doğru cevap için adaylar 5 puan alacak ve 4 yanlış cevap 1 doğruyu etkilemeyecek. Adayların derslerden geçmek için en az 45 puan alması gerekiyor.

2024 AÖL SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Sonuçların açıklanma tarihine ilişkin resmi bir bilgi henüz paylaşılmadı. Ancak Bakanlık tarafından açıklanan sınav sonuçlarının bugün erişime açılması bekleniyor. Adaylar, sınav sonuçlarını en geç saat 13.00'e kadar öğrenebilecek.

Adayların sınav sonuçlarını sorgulayabilecekleri AÖL sınav sonuçları ekranında, doğru-yanlış cevap sayısı ve sınavdan elde ettikleri toplam puan yer alacak. Sonuçların matematiksel olarak yuvarlanarak hesaplanacağı ve adaylara ek bilgilendirme yapılmayacağı belirtiliyor.

2024 AÖL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adaylar, sonuçlara ulaştıklarında, sınav sonuçlarına yönelik detayları görebilir ve sonuçlara uygun olarak eğitim planlarını güncelleyebilirler. AÖL 2. dönem sınav sonuçlarının resmi olarak açıklandığına dair duyuru yapıldığında, adaylar belirtilen kanallardan sonuçlarına erişebilirler.

AÖL sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? AÖL sınav sonuç sorgulama 2024! ile ilgili etiketler AÖL
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.